Υγεία

0


Υγεία

( 07.04.2005 14:55 )
Περισσότερες από 500.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού, γεγονός που αποτελεί «σκάνδαλο» σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), η οποία επισημαίνει πως υπάρχουν λύσεις που είναι «απλές και κοστίζουν φθηνά». Στην ετήσια έκθεσή της η οργάνωση καλεί τις χώρες μέλη να επενδύσουν στην καλύτερη εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τις εγκύους και τις γυναίκες που βρίσκονται στη διαδικασία του τοκετού.


Συνέχεια…
| Υγεία( 16.03.2005 12:11 )
Eκστρατεία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών επίτροπο Μάρκο Κυπριανού.


Συνέχεια…
| Υγεία( 02.03.2005 11:47 )
Mε πρωτοβουλία του αρμόδιου για θέματα Yγείας και Προστασίας των Kαταναλωτών επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού, ξεκίνησε στη βελγική πρωτεύουσα η νέα ενημερωτική αντικαπνιστική εκστρατεία της Ε.Ε. Βασικό σύνθημα: «Βοήθεια – για μια ζωή χωρίς τσιγάρο»…


Συνέχεια…
| Υγεία( 30.06.2004 12:53 )
Αύξηση των νοσηλίων που καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία από το 2005, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς, από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης.


Επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι
| Υγεία( 14.06.2004 17:29 )
Το ένα τέταρτο των Βρετανών που ισχυρίζονται πως είναι χορτοφάγοι παραδέχοται πως τρώνε συχνά κόκκινο κρέας. Ενας στους πέντε χορτοφάγους παραδέχεται πως τρώει πουλερικά και περισσότεροι από τους μισούς ψάρια.Ερευνα της TNS για την διατροφή αποκάλυψε πως ίσως ήρθε το τέλος της χορτοφαγίας, που τα τελευταία χρόνια έγινε μόδα.


Διαβάστε Περισσότερα
| Υγεία( 08.06.2004 17:49 )
Η δίαιτα,ο τρόπος ζωής, τα γονίδια, το κάπνισμα, ο καθαρός αέρας, η πρόσβαση σε καλύτερο σύστημα υγείας; Τελικά γιατί κάποιοι ζουν περισσότερο από κάποιους άλλους; Γιατί ένας Ιάπωνας ζει κατά 4 χρόνια περισσότερο από ένα Βρετανό, γιατί μια γυναικα από το Μάντσεστερ πεθαίνει πιο νωρίς από μία Λονδρέζα;


Διαβάστε Περισσότερα
| Υγεία( 08.06.2004 11:45 )
Είναι όλα γραμμένα στα γονίδια μας ακόμη και η απιστία, ισχυρίζεται Βρετανός επιστήμονας. Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά προγραμματισμένοι να κάνουν …κερατά τον σύντροφό τους, σύμφωνα με τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας.


Γονίδια και κοινωνική συμπεριφορά
| Υγεία( 01.06.2004 19:34 )
Ακριβά θα πληρώνουν οι θεριακλήδες στη Νορβηγία το πάθος τους για ένα τσιγαράκι. Η Νορβηγία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που επιβάλλει την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.


Και στον Καναδά
| Υγεία( 01.06.2004 13:58 )
Η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών αναπτύσσει την αντίληψη και την οπτική ικανότητα των μικρών παιδιών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Ελληνες επιστήμονες μετά από τριετή πειραματική έρευνα.


Ωφέλιμα και για τα δυσλεκτικά παιδιά
| Υγεία( 29.05.2004 14:12 )
Οταν λίγα χρόνια πριν η ιδέα της μεταμόσχευσης προσώπου συναντώνταν μόνο σε ευφάνταστα αστυνομικά σενάρια, ίσως να μην ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι σύντομα η αμφιλεγόμενη αυτή τεχνική θα αποτελούσε ένα καινούριο πεδίο επιστημονικού προβληματισμού, με ¨ιερό σκοπό¨ την εφαρμογή της σε άτομα με σοβαρά τραύματα και δυσμορφίες.


Ηθικά και νομικά εμπόδια
| Υγεία( 25.05.2004 19:22 )
Ενας 39χρονος Βρετανός που έμεινε στείρος έπειτα από αντικαρκινική θεραπεία κατάφερε να αποκτήσει γιο με σπέρμα που είχε φροντίσει να καταψύξει 21 χρόνια νωρίτερα.


Μοναδικό στα ιατρικά χρονικά
| ΥγείαΑλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των ιατρείων
( 24.05.2004 20:42 )
Oλη την ημέρα θα λειτουργούν τα ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης. Επίσης, τα απογευματινά ιατρεία δεν θα είναι πλέον ιδιωτικά και το κόστος των επισκέψεων θα το αναλάβουν τα ασφαλιστικά ταμεία αντί των ασθενών.
Για 2η φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται η μεγάλη έκθεση ¨Ευεξία 2004¨ με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του, που θα φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Αθηνών μέχρι τις 17 ΜαΪου.


Ωρες λειτουργίας
| ΥγείαΤο ψάρι είναι μια τροφή που πολλοί αλλεργικοί αποφεύγουν
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε συγκεκριμένες τροφές: Υπεύθυνες είναι κάποιες κατηγορίες κυττάρων οι οποίες παύουν να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια των αντιδράσεων που πραγματοποιούνται στον οργανισμό.


Μοναδική άμυνα η πρόληψη
| ΥγείαΤα εμφυτεύματα σε λιγότερο από πέντε χρόνια θα θεωρούνται παρελθόν χάρη στην πρόοδο στην έρευνα των βλαστοκυττάρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη οδόντων δικών τους και όχι ψεύτικων, ούτε γεφυρών, ούτε συνθετικών εμφυτευμάτων.


Σε εξέλιξη τα πειράματα
| ΥγείαΗ παρουσία στο γραφείο ενώ είσαι άρρωστος κάθε αλλο παρά καλο κάνει στην εταιρεία. Είναι προτιμότερο να μείνεις στο κρεβάτι παρά να πας στο γραφείο και να βήχεις και να φυσας τη μύτη σου μπροστά στους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Το …παράπονο των εργοδοτών
| ΥγείαΑμερικανοί γιατροί υπόσχονται φωνή αηδονιού σε όσους διαθέτουν το ανάλογο βαλάντιο για να κάνουν ένα λιφτινγκ… στη φωνή τους. Η τεχνική είναι γνωστή και χρησιμοποιείτο στο παρελθόν σε όσους είχαν πάθει αφωνία λόγω τραυματισμού η αρρώστειας.


Επεμβάσεις στις χορδές
| ΥγείαΓιατί μια συζήτηση με ένα κινητό τηλέφωνο μας εκνευρίζει τόσο πολύ; Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν πως μπορεί να φταίει και η περιέργεια. Η ένταση της φωνής, αλλά και το θέμα της συζήτησης ευθύνονται για το αναψοκοκκίνισμα των συνομιλητών, διαπίστωσε ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Γιορκ.


Διαπίστωσαν το προφανές
| ΥγείαΘα αποτελούσε την τέλεια δικαιολογία για μέλλουσες μαμάδες σε όλο τον πλανήτη αυτό το Πάσχα. Φινλανδοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συντελεί στη δημιουργία ευτυχισμένων


και ζωηρών μωρών.


Φάε τη σοκολάτα σου
| ΥγείαΤελικά γινόμαστε τυχεροί ή κάποιοι από μας έχουν τυχερό άστρο και γεννιούνται με το τετράφυλλο τριφύλλι; Βρετανοί ερευνητές έψαξαν τα προφίλ και τις προσωπικότητες διαφόρων ατόμων με τις ημερομηνίες γέννησης τους για να δουν εάν μπορούμε ¨να γεννηθούμε τυχεροί¨.


Θεωρίες …της τύχης
| Υγεία
<< Previous  1  | < 2 >  3  4  5  6  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ