Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 02.05.2007 11:45 )
ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια χρονιά η Πρωτομαγιά τιμήθηκε στη χώρα μας σύμφωνα με την ελληνική μας ιδιαιτερότητα. Σε όλον τον κόσμο, η Πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί ως η ημέρα τού εργάτη, τού εργαζόμενου, τιμώνται οι αγώνες του για καλύτερες και δικαιότερες συνθήκες εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης και προβάλλονται τα αιτήματα που επιδιώκεται να ικανοποιηθούν. Είναι μια ημέρα, η οποία σε όλες τις χώρες γιορτάζεται με ενωμένους όλους τους εργαζόμενους υπό τη σκέπη τών συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 01.05.2007 10:35 )
ΕΥΤΥΧΩΣ που, εκτός από την υπόθεση των ομολόγων, έχουμε και τις επιθέσεις αναρχικών και τρομοκρατών εναντίον αστυνομικών στόχων, που μας προσφέρουν τουλάχιστον μία εναλλαγή στην επικαιρότητα. Σε αυτές τις, καθημερινές πλέον, ¨παραστάσεις¨, εκτός από τους ¨αναρχοληστές¨ των Εξαρχείων και άλλων περιοχών της χώρας, πρωταγωνιστεί παθητικά η ίδια η αστυνομία, ή τουλάχιστον ορισμένα τμήματά της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 30.04.2007 12:07 )
¨Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά¨ λέει ο λαός. Δεν χρειαζόταν, βεβαίως, η αποπομπή του κ. Σάββα Τσιτουρίδη από την κυβέρνηση για να πεισθεί κάποιος πως πράγματι υπάρχει φωτιά. Την βλέπουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βλέπουμε πως η σαπίλα έχει διαβρώσει σε σημαντικότατο βαθμό την ελληνική κοινωνία, αλλά, όπως έγραφα και προ ημερών, προτιμούμε τον στρουθοκαμηλισμό και την υποκρισία, αντί την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 27.04.2007 09:09 )
ΤΟ ΚΑΚΟ έχει παραγίνει και η υπομονή ως και ανοχή του κόσμου έχει ξεπεράσει τα όριά της. Οι γνωστοί άγνωστοι χούλιγκανς, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, οι διάφοροι ταραξίες οπαδοί, οι κακοποιοί και εγκληματίες δίνουν πλέον την εντύπωση πως έχουν καταλύσει το κράτος έχοντας το απόλυτο ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν καθώς η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται είτε να είναι ανίκανη να αντιδράσει έχοντας χάσει στην κυριολεξία τον μπούσουλα, είτε να έχει συγκεκριμένες εντολές να παραμένει αδρανής.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 26.04.2007 15:19 )
ΠΡΟΣΠΑΘΩ εδώ και περίπου δύο μήνες να συνέλθω από όλα όσα συμβαίνουν στην ωραία Ελλάδα μας, από όλα όσα βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο προσφιλές σε πολλούς σκανδαλώδες πρόβλημα τών ομολόγων και τών Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και στο ναυάγιο τού SEA DIAMOND, στη δολοφονία του νεαρού οπαδού στα αιμοσταγή επεισόδια χουλιγκάνων αλητών ¨φιλάθλων¨ στην Παιανία, στο απίθανο βιβλίο ιστορίας, στις εξεγέρσεις φυλακισμένων, στην κλοπή του οπλισμού ειδικού φρουρού και σε διάφορα άλλα, δυστυχώς κωμικοτραγικά, γεγονότα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 28.03.2007 10:32 )
ΚΑΤΙ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των ασφαλιστικών ταμείων, μού είπε κάποιος και εγώ του απάντησα πως μάλλον κάνει λάθος. Κάτι σάπιο υπάρχει μάλλον στο βασίλειο που αποκαλείται ελληνική κοινωνία.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 23.03.2007 12:01 )
ΝΑ ΚΛΑΨΩ ή να μην κλάψω;; Μπα, μάλλον θα το αντέξω. Αφού μπόρεσα και κράτησα τα νεύρα μου και μετά έμεινα παγερά αδιάφορος ακούγοντας τα ίδια και τα ίδια, για ποιον λόγο να με πιάσει το παράπονο;; Αλλωστε, είμαι και σε ηλικία τέτοια που καλό είναι να μην. . . ταράζομαι από πολλές συγκινήσεις. . . ! Αν δεν καταλάβατε, να σας βοηθήσω : ο λόγος για την χθεσινή ¨συζήτηση¨ στην Βουλή για την ελληνική οικονομία. Στη διάρκεια της οποίας το θέμα που επικράτησε ήταν, βεβαίως, η υπόθεση με τα ομόλογα και τα αποθεματικά του ΤΕΑΔΥ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.03.2007 11:52 )
ΝΟΜΟΣ του κράτους πλέον οι, έστω και οριακές και άτολμες, μεταρρυθμίσεις στην ανωτάτη εκπαίδευση, αλλά ο αναβρασμός στον χώρο των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ συνεχίζεται και, προς το παρόν τουλάχιστον, λίγες φαίνεται πως είναι οι πιθανότητες για αποκλιμάκωση της κρίσεως. Οι ευθύνες βαρύνουν, όχι ισόποσα βέβαια, όλες τις πλευρές.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.03.2007 12:29 )
ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ το Μνημείο του Εθνους, τον Αγνωστο Στρατιώτη οι κουκουλοφόροι αναρχικοί εγκληματίες και εμείς, όλοι μας, έχουμε καταντήσει έρμαιά τους. Ερμαια οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι απλοί πολίτες, οι αστυνομικοί, οι δικαστικοί, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι πολιτικοί. Με δύο λόγια, η συνεταγμένη Πολιτεία αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Ερμαια αυτών των αλητών, διότι με τη συμπεριφορά μας τους επιτρέπουμε να μας επιβάλουν την εγκληματική τους δράση, διότι με τη συμπεριφορά μας εμμέσως τους ανεχόμαστε αντί να τους καταδικάζουμε και να τους τιμωρούμε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.02.2007 13:37 )
ΟΠΟΙΑ παραποίηση και οποία υποκρισία. Περί της ανηλεούς επιθέσεως κατά του κ. Θ. Παγκάλου ο λόγος. Για όσα είπε για το ακαδημαϊκό άσυλο, τον σημερινό ευτελισμό του και την άμεση ανάγκη προστασίας του από όλους αυτούς που το καπηλεύονται θρασύτατα και ασυστόλως. Και είναι τόσο το θράσος τους που φθάσαμε μέχρι του σημείου επιτροπή κατάληψης να εκδίδει ανακοίνωση ορίζοντας αφενός ημέρα και ώρα, κατά την οποία. . . επιτρέπει στους καθηγητές να περάσουν για λίγο από τα γραφεία τους να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και, αφετέρου, πως οι πτυχιακές εργασίες θα πραγματοποιούνται ανεμπόδιστα χωρίς. . . την παρουσία καθηγητών!!


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 14.02.2007 10:45 )
Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ είναι νεκρός. Ο σύζυγος της υπαλλήλου του ΙΚΑ, με την οποία ο τέως Διοικητής του ΙΚΑ λέγεται ότι διατηρούσε σχέσεις, κατηγορείται για φόνο εκ προθέσεως. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, διερευνούν όλες τις πτυχές της υποθέσεως. Με άλλα λόγια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, τελικά μπορεί να αποδειχθεί πως δεν επρόκειτο για ένα απλό έγκλημα τιμής.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 09.02.2007 10:56 )
ΑΛΛΑΞΕ ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Για να μην χάνουμε τις συνήθειές μας, ή επειδή. . . ξεκίνησε η επανίδρυση του κράτους!! Γιατί όταν επανιδρύεις το κράτος, πρέπει να δοκιμάσεις κάποιες πρακτικές, άσχετα με το αν είναι παλιές, για να δεις αν σού πηγαίνουν και να διαπιστώσεις μήπως πρέπει να κάνεις αλλαγές. Μεταρρυθμίσεις, με άλλα λόγια.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 06.02.2007 17:08 )
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ παρά να θαυμάζω , αλλά και συγχρόνως να εξοργίζομαι από αυτούς τους ελάχιστους, που επιμένουν να φωνάζουν πως το άρθρο 16 δεν θα αναθεωρηθεί και πως δεν θα γίνει καμία μεταρρύθμιση στην Ανωτάτη Παιδεία. Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Αλέκο Αλαβάνο, βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, ΣΥΝαγωνιστές συνδικαλιστές καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ, συνασπισμένοι νεολαίοι, παρασυρμένοι αθώοι φοιτητές και, βεβαίως, αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι, έχοντας συνοδοιπόρους μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του, αλλά και αρκετούς του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ έχουν επιδοθεί σε έναν άκρως ¨δημοκρατικό¨ αγώνα για να πετύχουν τον στόχο τους, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης και, φυσικά, των δύο μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 05.02.2007 14:10 )
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΘΗΚΕ η πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ¨οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους¨ αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρώτης φάσεως αναθεωρήσεως του Συντάγματος. Πάντως, δεν είναι βέβαιο εάν τελικά θα υποκύψει στον πειρασμό κάνοντας αποδεκτό το ¨δελεαστικό¨, όπως το χαρακτήρισε, αίτημα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, διότι ¨δεν αλλάζω αποφάσεις και δεν βάζω το προσωπικό ή το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου¨.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 25.01.2007 13:40 )
ΤΡΙΑ είναι τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Πρώτο σε σημασία, βεβαίως, η επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ από τον ¨Επαναστατικό Αγώνα¨, δεύτερο η κατάσταση στην Παιδεία και τρίτο η δημοπράτηση των βασιλικών αντικειμένων, ή κειμηλίων αν θέλετε.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 19.01.2007 13:42 )
ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ μετά βομβών μολότωφ συνέχεια. . . Θα μπορούσα να αναφερθώ και πάλι στα όσα έκαναν οι κουκουλοφόροι χούλιγκανς, αλλά αυτά είναι ήδη γνωστά και καταδικασμένα από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Υπάρχουν, όμως, κάποια ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα και αφορούν στη στάση κάποιων εκπροσώπων των φοιτητών, κάποιων καθηγητών, στην έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου και στο ότι και πάλι δεν έγινε καμία απολύτως σύλληψη.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 18.01.2007 13:37 )
¨ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ είναι επί δεκαπέντε χρόνια υπό συνεχή κατάληψη¨ είπε χθες στο Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, σχολιάζοντας τα επεισόδια που προκάλεσαν και στα οποία πρωταγωνίστησαν οι κατάπτυστοι κουκουλοφόροι χούλιγκανς καταστρέφοντας περιουσίες και, το εγκληματικότερο, ρίχνοντας φωτοβολίδες και βόμβες μολότωφ πάνω σε αστυνομικούς, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.01.2007 19:30 )
ΕΙΝΑΙ δυνατό μια χώρα να ζει στο έλεος μιάς χούφτας αναρχικών αντιεξουσιαστών, που παριστάνουν τους φοιτητές όντας εγγεγραμμένοι σε κάποια πανεπιστήμια ή ΙΕΚ, και στην πρώτη ευκαιρία τα κάνουν γης μαδιάμ καταστρέφοντας ξένες περιουσίες και τραυματίζοντας αθώους περαστικούς ή φιλήσυχους συμφοιτητές τους;


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.01.2007 11:30 )
Η ΕΠΙΘΕΣΗ, ευτυχώς αναίμακτη, των τρομοκρατών κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας ήλθε να επισκιάσει το άλλο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, δηλαδή τις παράνομες απαλλαγές από τη στρατιωτική θητεία πολλών ¨κουραμπιέδων¨ (έτσι τους αποκοαλούσαμε στην εποχή μου) λελέδων, που δεν ήθελαν να ¨χαλάσουν τη ζαχαρένια¨ τους, ή που θεωρούσαν τον εαυτό τους πολύ μάγκα για να πάει να ντυθεί στο χακί όπως η πλέμπα. . . Κι αυτό το ζήτημα, με τη σειρά του, είχε επισκιάσει τις υποτονικές κινητοποιήσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 10.01.2007 12:55 )
ΑΡΧΙΖΕΙ λοιπόν σήμερα η συζήτηση στην Βουλή για την αναθεώρηση του Αρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συζήτηση, που γίνεται εν μέσω κινητοποιήσεων όλων αυτών που διαφωνούν με την αλλαγή του άρθρου αυτού και οι οποίοι προσπαθούν να παρασύρουν όλους τους υπόλοιπους ισχυριζόμενοι πως το όλο εγχείρημα γίνεται μόνον για να ανοίξει ο δρόμος στο ¨κεφάλαιο¨ να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξέλιξη που τελικά θα οδηγήσει στην υποβάθμιση και μετέπειτα την κατάργηση των δημοσίων ΑΕΙ.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1  | < 2 >  3  4  5  6  7  8  9  10  11-17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ