Φάκελος Ιράκ/¨Ερανος¨ για την ιρακινή αντίσταση

0


Φάκελος Ιράκ/¨Ερανος¨ για την ιρακινή αντίστασηHome

Φάκελος Ιράκ
Την ημέρα που στη Ρώμη οι αρχές τιμούσαν τη μνήμη των 19 καραμπινιέρων και στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη Νασιρίγια του Ιράκ, Ιταλοί αντιιμπεριαλιστές ανακοίνωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει 12.000 Ευρώ, για τη στήριξη της ιρακινής αντίστασης.Η οργάνωση ¨αντι-ιμπεριαλίστας¨ συσπειρώνει Ευρωπαίους που διαφωνούν με την παγκοσμιοποίηση
Η οργάνωση ¨αντι-ιμπεριαλίστας¨ συσπειρώνει Ευρωπαίους που διαφωνούν με την παγκοσμιοποίηση
Η οργάνωση ¨Αντι-ιμπεριαλίστας¨, με εκστρατεία στο Διαδίκτυο καλεί τους Ιταλούς ¨να δώσουν 10 Ευρώ για την ιρακινή αντίσταση¨.
Η εκστρατεία άρχισε πριν από οκτώ εβδομάδες και έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ήδη συγκεντρωθεί 12.000 Ευρώ, που οι Ιταλοί ακτιβιστές παραδέχονται ότι ίσως διατεθούν για την αγορά όπλων για τους ιρακινούς αντάρτες.
Η οργάνωση ¨αντι-ιμπεριαλίστας¨ συσπειρώνει Ευρωπαίους που διαφωνούν με την παγκοσμιοποίηση και το πολεμικό δόγμα της αμερικανικής ηγεσίας και προγραμματίζει μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στην Ιταλία, τον επόμενο μήνα.
Ιρακινές πηγές στο Λονδίνο αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης ¨Αντι-ιμπεριαλίστας¨ έχουν μια μακρά ιστορία διασυνδέσεων με το κόμμα Μπάαθ.
Ο Ιταλός εκπρόσωπος των αντι-ιμπεριαλιστών, Μορένο Πασκινέλι, δήλωσε ότι τα χρήματα που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί βρίσκονται σε λογαριασμό σε τράπεζα της Ιταλίας. Ο Πασκινέλι πρόσθεσε ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν στο Ιράκ τον Ιανουάριο.
Αναφερόμενος στις ομάδες ιρακινής αντίστασης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μας αφορά πώς θα αξιοποιήσουν τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει. Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν είτε για να τυπώσουν χαρτιά είτε για να αγοράσουν όπλα και να ενδυναμώσουν την αντίστασή τους. Εμείς υποστηρίζουμε τον ένοπλο αγώνα των Ιρακινών. Δίνουμε χρήματα για να τους βοηθήσουμε, δεν έχει σημασία για εμάς αν με αυτό το χρηματικό ποσό θα αγοράσουν όπλα, καλάσνικοφ ή φάρμακα για τον λαό».
Οταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει αν τα χρήματα αυτά προορίζονται για την αγορά όπλων, παραδέχτηκε «Ναι, θα μπορούσε, και γιατί όχι άλλωστε;»
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα.
Ο Λούτσιο Μάλαν, βουλευτής της παράταξης «Φόρτσα Ιτάλια» έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε για την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων. «Είναι ντροπή. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Συγκεντρώνουν χρήματα εναντίον κάποιων ανθρώπων (συμπεριλαμβανομένων και των ιταλικών στρατευμάτων), που μάχονται για την ειρήνη και την ασφάλεια του ιρακινού λαού. Αυτοί δεν έχουν σκοτώσει ουτε τραυματίσει κανέναν, απλώς βοηθούν να εξολοθρευτούν τα κρυμμένα όπλα και οι βόμβες», πρόσθεσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ