Φάκελος Ιράκ/Δύσκολα τα πράγματα, παραδέχεται το Πεντάγωνο

0


Φάκελος Ιράκ/Δύσκολα τα πράγματα, παραδέχεται το ΠεντάγωνοHome

Φάκελος Ιράκ
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει να διατηρήσει κατοχική δύναμη 100.000 ανδρών στο Ιράκ μέχρι το 2006, γεγονός που αντανακλά την ανησυχία των επιτελών ότι η προσπάθεια σταθεροποίησης μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερη απ΄ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης.


 
 
Η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι τουλάχιστον 100.000 άνδρες θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο Ιράκ μέχρι τις αρχές του 2006. Ομως ¨υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού¨ προειδοποίησε ότι η διατήρηση μίας τέτοιας δύναμης στο Ιράκ πέραν του 2006 θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Πεντάγωνο.
Ο στρατός ¨θα αρχίσει να νιώθει την πίεση¨ και λόγω της αύξησης του κόστους της αποστολής των στρατιωτών και των εφέδρων δήλωσε ο αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Πεντάγωνο υπάρχουν δύο ¨γραμμές¨: Η μία που υποστηρίζει ότι τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να πέσει κάτω από τις 100.000 ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ, αφού η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί.
Η άλλη ¨γραμμή¨ είναι εκείνη που εκτιμά ότι τον Μάρτιο του 2005, όταν θα αρχίσει το τρίτο έτος της στρατιωτικής παρουσίας των Αμερικανών στο Ιράκ ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ίδιος, διότι η κατάσταση δεν είναι δυνατό να έχει σταθεροποιηθεί μέχρι τότε.
Πάντως άλλοι επιτελείς του Πενταγώνου εκτιμούν ότι ο αριθμός των δυνάμεων θα κυμαίνεται ανάλογα με την κατάσταση στα μέτωπα του Ιράκ και το είδος των δυνάμεων που θα χρειασθούν.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ