Φάκελος Ιράκ/Το Αλ Αραμπίγια φταίει για όλα

0


Φάκελος Ιράκ/Το Αλ Αραμπίγια φταίει για όλαHome

Φάκελος Ιράκ
Στα γραφεία του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια εισέβαλαν άνδρες της ιρακινής αστυνομίας, μετά από απόφαση του διορισμένου από τους Αμερικανούς Κυβερνητικού Συμβουλίου, που κατηγορεί το κανάλι ότι εξωθεί τους ιρακινούς πολίτες σε βίαιες ενέργειες.


...διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις...
…διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις…
Το ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο βρήκε ποιός φταίει και τίποτα δεν πάει καλά στη χώρα: Φταίει το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, γιατί μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα του Σαντάμ Χουσέιν.
Ετσι αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία του Αλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη και έστειλε αστυνομικούς για την εκτέλεση της απόφασης.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του τηλεοπτικού καναλιού και κάλεσαν τους υπεύθυνους να δεσμευθούν εγγράφως ότι στο εξής δεν θα ακολουθούν την ίδια τακτική και δεν θα μεταδίδουν μηνύματα του Σαντάμ Χουσέιν.
Από τη διεύθυνση του Αλ Αραμπίγια στη Βαγδάτη ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει να εκπέμπει στο Ιράκ μέχρι τη δικαστική διευθέτηση της υπόθεσης.
Τον Σεπτέμβριο το ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο είχε απαγορεύσει την πρόσβαση των δημοσιογράφων του Αλ Αραμπίγια και του Αλ Τζαζίρα σε κυβερνητικά κτίρια και συνεντεύξεις Τύπου, κατηγορώντας τους ότι γνώριζαν εκ των προτέρων τις επιθέσεις που γίνονταν εναντίον των Αμερικανών και δεν ενημέρωναν τις αρχές.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ