Φάκελος Ιράκ/Περί τεντι-μποϊσμού…

0


Φάκελος Ιράκ/Περί τεντι-μποϊσμού…Home

Φάκελος Ιράκ
Τον περίφημο νόμο περί τεντι-μποϊσμού και τις πρακτικές της αστυνομίας στις δεκαετίες του 1960 και του `70 θυμίζει η πολιτική της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας να παρακολουθούνται οι τακτικές και η οργάνωση των αντιπολεμικών κινημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 
 
 
Οπως έγραψαν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, το FIB έδωσε εντολή στις πολιτειακές αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ να παρακολουθούν και να καταγράφουν κάθε κίνηση των μελών των αντιπολεμικών οργανώσεων. Στόχος είναι η καταγραφή των τακτικών, της ¨εκπαίδευσής¨ των μελών και της δομής των οργανώσεων αυτών, διότι οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται πως κάποιοι από αυτούς που κατεβαίνουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις είναι ¨τρομοκράτες¨…
Η σχετική εντολή του FBI διαβιβάσθηκε στις πολιτειακές αστυνομικές αρχές τον περασμένο μήνα, πριν από τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.
Αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν στους Τάιμς ότι στόχος της τακτικής αυτής είναι να εντοπισθούν οι ¨αναρχικοί και οι εξτρεμιστές¨ που έχουν στόχο να προκαλούν επεισόδια στις συγκεντρώσεις.
Ωστόσο η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Δικαιωμάτων, που υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση, καταγγέλει ότι η τακτική του FBI γυρίζει τις ΗΠΑ στις δεκαετίες του 1960 και του `70, όταν ο τότε διευθυντής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Εντγκαρ Χούβερ είχε στήσει ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης οποιουδήποτε μιλούσε για ανθρώπινα δικαιώματα και συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα της εποχής.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ