Φάκελος Ιράκ/Ο Σαντάμ ¨πιόνι¨ σε παιχνίδι εντυπώσεων

0


Φάκελος Ιράκ/Ο Σαντάμ ¨πιόνι¨ σε παιχνίδι εντυπώσεωνHome

Φάκελος Ιράκ
Θρίλερ με το πού κρατείται ο Σαντάμ Χουσέιν και αντικρουόμενες οι πληροφορίες για τη στάση που τηρεί κατά την ανάκρισή του, την ώρα που οι οπαδοί του διαδηλώνουν εναντίον των Αμερικανών στο Τικρίτ και τη Φαλούτζα. Οι Αμερικανοί μάλιστα περιμένουν κλιμάκωση των ανταρτικών επιθέσεων.


Οι ΗΠΑ θέλουν να τον δικάσουν ως αιχμάλωτο πολέμου
Οι ΗΠΑ θέλουν να τον δικάσουν ως αιχμάλωτο πολέμου
Μαζικές διαδηλώσεις έκαναν οπαδοί του Σαντάμ Χουσέιν στη γενέτειρά του- το Τικρίτ και τη Φαλούτζα, όπου μάλιστα δεκάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα και κρέμασαν στους τείχους φωτογραφίες του ανατραπέντος ιρακινού ηγέτη.
Νωρίτερα είχαν γίνει τρεις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης, με τουλάχιστον δέκα νεκρούς και περίπου είκοσι τραυματίες.
Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι, όπως έγινε και όταν σκοτώθηκαν οι δύο γιοί του Σαντάμ, τις επόμενες εβδομάδες θα παρατηρηθεί κλιμάκωση των επιθέσεων από τους αντάρτες.
Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο πού έχουν οδηγήσει οι Αμερικανοί τον Σαντάμ Χουσέιν. Το CNN υποστηρίζει ότι τον έχουν μεταφέρει στο αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων, που βρίσκεται στο Κατάρ. Πληροφορία την οποία αρνήθηκε να σχολιάσει ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρικάρντο Σάντσες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια υποστηρίζει από την πλευρά του ότι πηγές του διορισμένου από τους Αμερικανούς Προσωρικού Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ διαψεύδουν ότι ο Σαντάμ έχει μεταφερθεί στο κατάρ. Εκπρόσωπος του Κυβερνητικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι ο Σαντάμ βρίσκεται στο Ιράκ και θα δικασθεί από ιρακινό δικαστήριο.
Οι Αμερικανοί όμως θεωρούν τον Σαντάμ αιχμάλωτο πολέμου και θέλουν να τον δικάσουν σε αμερικανικό δικαστήριο. Ωστόσο ο στενότερος σύμμαχος του Μπους, ο Τόνι Μπλερ, δήλωσε πως ο Σαντάμ πρέπει να δικαστεί στο Ιράκ.
Το Πεντάγωνο θα του προσάψει κατηγορίες για τον θάνατο τουλάχιστον 200 αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις ανταρτικές επιθέσεις των τελευταίων οκτώ μηνων.
Ο Σαντάμ ήδη ανακρίνεται από τους Αμερικανούς και είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες για τη στάση που τηρεί. Ορισμένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ο ανατραπείς ιρακινός πρόεδρος είναι συνεργάσιμος, αλλά δεν απαντά επί της ουσίας στις ερωτήσεις των ανακριτών του.
Εμμένει ωστόσο ότι δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά αυτό χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα από τους Αμερικανούς για να εισβάλουν στη χώρα.
Αλλα δίκτυα μεταδίδουν ότι ο Σαντάμ είναι ΄΄ομιλητικός΄΄ και αναφέρεται στο δίκτυο της ιρακινής αντίστασης. Καμμία πληροφορία από αυτές όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.
Το βέβαιο είναι πως μέχρι να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου ο Σαντάμ, θα γραφτούν πολλά για τη στάση του και επίσης βέβαιο είναι πως αρκετές από αυτές τις ΄΄πληροφορίες΄΄θα είναι απλά ψηφίδες σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, που εξυπηρετεί σαφώς την επικοινωνιακή πολιτική του Λευκού Οίκου.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ