Ομογένεια

0


Ομογένεια

( 16.09.2003 17:19 )
Το ¨σημείο μηδέν¨
Θλίψη και πόνος επικράτησαν στο τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των ομογενών μας που χάθηκαν στα συντρίμμια του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου. Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, την 11η Σεπτεμβρίου στο σημείο όπου ευρίσκετο ο ναός του Αγίου Νικολάου, νότια των δύο διδύμων πύργων, παρουσία συγγενών των θυμάτων, των μελών της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Νικολάου, προξενικών αρχών και εκπροσώπων ομογενειακών οργανώσεων.


Συνέχεια…
| Ομογένεια( 09.09.2003 11:46 )
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά με περίπτερο στην 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στόχος του περιπτέρου είναι η ευρύτερη προβολή των προγραμμάτων και δράσεων του ΣΑΕ, που υλοποιούνται σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ- Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και άλλους φορείς, όπως το Εθνικό Ταμείο Ομογενών (ΕΤΟ) και την ΕΛΛΗΝΙΑΔΑ. Μέσω οπτικοακουστικού υλικού οι επισκέπτες του περιπτέρου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο του ΣΑΕ που αναπτύσσεται στις πέντε ηπείρους σε χώρες όπου ζει και


δραστηριοποιείται η ομογένειά μας. Τη διοργάνωση του περιπτέρου στηρίζουν το Υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης η ΕΕΤΑΑ, η ΕΝΑΕ, και η ΚΕ.ΚΕ.


Συνέχεια…
| Ομογένεια( 03.09.2003 16:47 )
Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Παύλος Γερουλάνος αναχώρησε εχθές για την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας, όπου στις 5 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στο Πολυτεχνείο της πόλης, ύστερα από πρόσκληση της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας (Εθνική-Πολιτιστική Ελληνική Αυτονομία του Τομσκ).


Συνέχεια…
| Ομογένεια( 02.09.2003 15:12 )
Η οικογένεια Μπιλιράκη κατά τη διάρκεια της τελετής.
Η μετονομασία ενός αμερικανικού πανεπιστημίου στο όνομα ενός Έλληνα, είναι σίγουρα κάτι σπάνιο αλλά και ξεχωριστό. Είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιβραβεύσεις για την χώρα μας σε μία εποχή που οι προκλήσεις και οι ευθύνες την δοκιμάζουν καθημερινά. Το αμερικανικό Κολλέγιο St. Petersburg ονομάζεται πλέον Bilirakis College. Mία ξεχωριστή τιμή σε ένα Έλληνα που με το έργο του και την προσφορά του, χρόνια τώρα εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό.


Συνέχεια…
| Ομογένεια( 01.09.2003 11:06 )
Ενοχλημένοι και οι ομογενείς της Αυστραλίας από την ταξιδιωτική οδηγία
Την απογοήτευσή του για την ταξιδιωτική οδηγία της Αυστραλίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και καλεί τους ομογενείς να στείλουν επιστολές και e-mail στον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα.


Η απάντηση του Συμβουλίου
| ΟμογένειαΤην άμεση απόσυρση της πρόσφατης ταξιδιωτικής οδηγίας, που εξέδωσε η Αυστραλία, ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, οι Έλληνες ομογενείς.


Οι Ελληνες της Νέας Νότιας Ουαλίας
| Ομογένεια( 26.08.2003 13:06 )
H κινηματογραφική παραγωγή με τίτλο «Μέγας Αλέξανδρος» από την εταιρία «H. B. Inc Productions», φιλοδοξεί να αποκαταστήσει τις διαστρεβλώσεις που επιχειρούν άλλες μεγάλες παραγωγές στο Χόλυγουντ για την ζωή και την προσωπικότητα του Μακεδόνα Στρατηλάτη.
Οι Αμερικάνικες παραγωγές θα επικεντρωθούν κυρίως στις ερωτικές προτιμήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ήδη προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις ανά τον κόσμο. Η μία μάλιστα εκ των δύο αμφισβητεί και την ελληνικότητα του Μακεδόνα Βασιλιά.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ομογένεια( 25.08.2003 14:12 )
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Ενα πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ελληνική κληρονομιά οργανώνει το Chapter 95 της ΑΧΕΠΑ στο Wilminghton, Delaware, 11 Οκτωβρίου 2003, 9:30 με 3:30 στο Ελληνικό Κέντρο του Holy Trinity Greek Orthodox Church.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ομογένεια( 23.08.2003 12:22 )
Σε πείσμα του εγκέλαδου που χτύπησε το νησί της Λευκάδας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού Γρηγόρης Νιώτης, η αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ, υπεύθυνη πολιτισμού Ελένη Φωτοπούλου και ο δημοσιογράφος Κώστας Βλάχος παρουσίασαν το βιβλίο της Λευκαδίτισσας απόδημης συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη «Πετάει, πετάει το σύννεφο» (Εκδόσεις Ψυχογιός) εν πλώ περιοδεύοντας τα Πριγκηπονήσια της Λευκάδας.


Συνέχεια…
| Ομογένεια( 19.08.2003 02:06 )
Tο επταμελές συγκρότημα στο στούντιο.
Απο την Αμερική ξεκινούν την παγκόσμια περιοδία τους οι FLOKS.Το επταμελές νεανικό συγκρότημα κινείται σε σύνθετους μουσικούς δρόμους, όπου συνυπάρχουν η jazz, το r’n’b, η soul, και το alternative rock χωρίς βέβαια να λείπει η Ελληνική ταυτότητα. Απο το Σικάγο μέχρι το Μαϊάμι θα ακουστεί το μήνυμα που η Gospel μουσική μεταφέρει.
Απο 22 Αυγούστου στις ΗΠΑ…
| Ομογένεια( 05.08.2003 02:21 )
Τη δημιουργία Ομογενειακού Χωριού στην περιοχή Παλαγία στην Αλεξανδρούπολη, ενέκρινε το νομαρχιακό συμβούλιο Έβρου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο οικισμός θα περιλαμβάνει περίπου 400 σπίτια, που θα διατεθούν σε δικαιούχους ομογενείς, σε κόστος που δεν θα ξεπερνά το 50% των τιμών της αγοράς.


Πέντε χωριά για ομογενείς
| Ομογένεια( 31.07.2003 12:29 )
Στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης του Δήμου Λευκάδας θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη «Πετάει, Πετάει το σύννεφο» (Εκδόσεις Ψυχογιός) στις 16 Αυγούστου ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί το έργο μιας Λευκαδίτισσας που ζεί και γράφει στον Καναδά.


Διαβάστε περισσότερα
| Ομογένεια( 30.07.2003 01:30 )
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για την απόφαση για ουσιαστική αλλαγή των Ολυμπιακών μεταλλίων που πρόσφατα ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ολυμπιακή Επιτοπή. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε σημαντικά η πολυετής επιμονή του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες-μέλη του και την ΑΧΕΠΑ.


Αντικαταστάθηκε το Κολοσιαίο
| Ομογένεια( 23.07.2003 14:03 )
Το λογότυπο των εκδηλώσεων
Ο Ελληνισμός του Μόντρεαλ κρατά πάντοτε αναμμένη την ελληνική φλόγα στις ψυχές του. «Ελληνική φλόγα» είναι και ο τίτλος του καλοκαιρινού φεστιβάλ που οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μοντρεάλ στον ιστορικό χώρο της Αποβάθρας του Παλιού Λιμανιού στην Καναδέζικη πόλη.


Αφιερωμένο στην Ολυμπιάδα
| Ομογένεια( 11.07.2003 01:15 )
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος
Την σπουδαιότητα της ύπαρξης και δράσης του απόδημου ελληνισμού και κατ΄ επέκταση των ομογενειακών ΜΜΕ, αλλά και τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον μπορεί, πλέον, η ομογένεια να επηρεάσει την θέση των εθνικών θεμάτων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε εκδήλωση βράβευσης Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης για το έτος 2002.


Βράβευση ομογενειακών ΜΜΕ
| Ομογένεια( 08.07.2003 01:06 )
Η ορκωμοσία του νέου προεδρείου της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής στη Βοστώνη
Με σημαντικές αποφάσεις και με παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων από την Αμερική και Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Βοστώνη του 57ου τακτικού συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής η οποία αποτελεί μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις της Ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, εκπροσωπώντας περίπου 600.000 ομογενείς.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ομογένεια( 27.06.2003 12:33 )
Νέοι ελληνικής καταγωγής απο τη Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία με τη συντάκτρια μας
Ειναι γνωστό σε όλους πώς όταν οι Ελληνες συνεργάζονται με ομόνοια μεγαλουργούν. Αυτό συμβαίνει στη μοναδική σε οργάνωση, συμμετοχή και επιτυχία Ελληνοαμερικανική διοργάνωση, «The Greek Orthodox Folk Dance Festival». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Επισκοπής του Σαν Φρανσίσκο. Παρακολουθήσαμε τη φετεινή διοργάνωση. Περίπου 2500 Ελληνες συγκεντρώθηκαν για τρεις ημέρες στο ξενοδοχείο Hilton του Anaheim, στην Καλιφόρνια.


Διαβάστε περισσότερα
| Ομογένεια( 27.06.2003 10:13 )
Ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος είναι γνωστός για τις πολύχρονες υπηρεσίες του στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και στην προώθηση των Ελληνικών ιδεών. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου μιλά για τα οράματά του.


Συνέντευξη
| Ομογένεια( 27.06.2003 09:59 )
Μία πανέμορφη εκκλησία αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης του Ελληνισμού της Κοινότητας του Orange. Ο Father Peter και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας εργάζονται ακούραστα και κρατούν τους Ελληνες της περιοχής ενωμέους μέσα από τα προγράμματα που αναπτύσσουν: κατηχητικό σχολείο, φεστιβάλ, ελληνικό απογευματινό σχολείο, πρόγραμμα εκμαθήσεως Ελληνικών για ηλικιωμένους, σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, υποτροφίες, χορευτικές και αθλητικές ομάδες, μουσική.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ομογένεια( 26.06.2003 21:54 )
μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου Αγίου γεωργίου στη Φιλαδέλφεια με τη συναργάτιδα μας Ν. Μπίσκα
Η Ακαδημία του Αριστοτέλη στη Φιλαδέλφεια πρωτοτύπησε δημιουργώντας το δικό της διαδικτυακό τόπο (website) στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσω του οποίου σύντομα θα μπορεί κανείς να μάθει Ελληνικά. Στην διεύθυνση www.aristotle-academy.org γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν διδακτικό υλικό, τις εργασίες των παιδιών και ότι πληροφορία χρειασθούν για το σχολείο. Ακόμη οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους των παιδιών τους.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ομογένεια
<< Previous  1  | < 2 >  3  4  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ