Πολιτική

0


Πολιτική

( 15.02.2007 12:05 )
Mε άδεια τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ άνοιξε η συζήτηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή. Eναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών επιφύλασσε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα για να στηρίξει τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος. Ανάλογη επίθεση δέχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση και από τα κόμματα της Aριστεράς.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 15.02.2007 11:54 )
Tη διαγραφή του κ. Κίμωνα Κουλούρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή που δημιούργησαν κακό κλίμα για το Κίνημα, παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει παλιότερα.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 13.02.2007 16:10 )
Tον «ασκό του Αιόλου» εμφανίζεται να άνοιξε η πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ζητεί την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ακόμα και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών:


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.02.2007 12:41 )
Σε πρόωρες εκλογές επιμένει το ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμά ότι η κυβέρνηση συνιστά πρόβλημα για τη χώρα και «η κοινωνία είναι σε τροχιά καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής». Ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευθυμίου διατήρησε για άλλη μια φορά υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους κατά της κυβέρνησης παραπέμποντας και στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου τις προάλλες στη Βουλή.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.01.2007 17:42 )
Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για θέματα του υπουργείου του.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 25.01.2007 12:06 )
Tην ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας», με πολυσέλιδη προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Ποντίκι». Πέραν της ανάληψης της ευθύνης για το χτύπημα, μέσα από την προκήρυξη η ομάδα απειλεί πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 23.01.2007 13:31 )
Τη βούλησή του να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός K. Καραμανλής μιλώντας στις γυναίκες της Ν.Δ. «Η πολιτική χρειάζεται να προετοιμάζει αλλαγές, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να οδηγεί τις εξελίξεις. Χρειάζεται νέες ιδέες και καινούργιους δρόμους…


Συνέχεια…
| Πολιτική( 22.01.2007 15:59 )
Οι αλλαγές στην Παιδεία θα γίνουν, θα περάσουν και θα εφαρμοστούν τόνισε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 19.01.2007 10:43 )
Με «καταλύτη» τον ΟΤΕ, η αποκρατικοποίηση του οποίου προσδιορίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, η κυβέρνηση επισπεύδει τις κινήσεις της στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 18.01.2007 12:38 )
Με τη νέα συνάντηση της υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του Αμερικανού πρεσβευτή Τσαρλς Ρις, καθώς και την κοινή τους παρουσία στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει μια εικόνα στενής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για τη σύλληψη των δραστών του τρομοκρατικού κτυπήματος, αλλά και την εντύπωση πως οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν διαταραχθεί, αλλά παραμένουν «εξαιρετικές».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.01.2007 17:48 )
Aπογοητευμένος με τον «φαύλο κύκλο άρνησης των κομμάτων» σε μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας δηλώνει σε συνέντευξή του προς την EΞΠPEΣ ο πρόεδρος της ΟΚΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό Νίκος Αναλυτής, ο οποίος σημειώνει ότι τα «κόμματα ψάχνουν περισσότερο τις αντιθέσεις τους παρά τα σημεία που συμφωνούν».


Συνέχεια…
| Πολιτική( 11.01.2007 17:40 )
Ιούνιο ή το αργότερο στα μέσα Ιούλιου 2007 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε εισήγησή του έκανε εκτεταμένη αναφορά στα θέματα παιδείας, επαναλαμβάνοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 04.01.2007 11:40 )
Tο κύρος του Γ. Σουφλιά επιστρατεύει το Μέγαρο Μαξίμου για να πείσει ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει εισηγηθεί στον κ. Καραμανλή πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, σε προηγούμενες συναντήσεις τους, καθώς θεωρεί ότι τότε δεν θα χρειαστεί και αφορμή για να προσφύγει η κυβέρνηση σε αυτές, ο κ. Σουφλιάς δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει για έναν ακόμη χρόνο.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 14.12.2006 18:21 )
Αποχώρησαν από την τελευταία ημέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο εισαγωγής, αλλά και με την ουσία των τροπολογιών της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ και τον αναπτυξιακό περιφερειακό χάρτη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 08.12.2006 11:40 )
Η ελληνική κυβέρνηση δεν τοποθετείται επί «σκέψεων» και «προτάσεων» και ως εκ τούτου οι «πληροφορίες» σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει ένα λιμάνι της με αντάλλαγμα τη νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου στα κατεχόμενα δεν συνιστούν αντικείμενο σχολιασμού.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.12.2006 14:01 )
Συνεργασία κάποιων χωρών -τις οποίες δεν κατονόμασε- με την Τουρκία, για την «ταϊβανοποίηση» του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 07.12.2006 13:15 )
Στο κόκκινο έφθασε η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής είχε ζητήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να συζητηθεί άμεσα το άρθρο 16 και η κυβέρνηση αποφάσισε να συμφωνήσει προχθές στην πρόταση αυτή, αντέδρασε οργισμένα, καθώς εμφανίστηκε να προχωρεί σε παρασκηνιακές συζητήσεις με την κυβέρνηση.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 05.12.2006 11:30 )
Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον ορισμό χρονοδιαγράμματος 18 μηνών για την τήρηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας, χωρίς όμως να προβλέπει την επιβολή κυρώσεων, όπως τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε περίπτωση που μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής η Αγκυρα δεν έχει κάνει κανένα βήμα για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου της τελωνειακής ένωσης, δηλαδή στο άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της στα πλοία και αεροπλάνα της κυπριακής Δημοκρατίας.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 27.11.2006 12:01 )
Την πεποίθηση πως δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές επανέλαβε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης από τη Λαμία, όπου βρέθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 27.11.2006 11:27 )
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την προεδρία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.


Συνέχεια…
| Πολιτική
<< Previous  1  | < 2 >  3  4  5  6  7  8  9  10  11-20  21-30  31-40  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ