Ευρωπαϊκή Ένωση

0


Ευρωπαϊκή Ένωση

( 26.05.2003 10:18 )
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινούν σήμερα μετά το μεσημέρι, οι εργασίες της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης υπουργών Εξωτερικών στη Χερσόνησο Ηρακλείου.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 19.05.2003 10:31 )
Ο Γ. Παπανδρέου θα ενημερώσει τους ομολόγους του για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή
Οι εξελίξεις στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή, αλλά και η πορεία της Ευρωπαϊκής πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, θα απασχολήσουν το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας της Ε.Ε., που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου αντιστοίχως.


Συμβούλια υπουργών της Ε.Ε.
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΟι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα και το δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης σε οποιοδήποτε κράτος μέλος τής Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς να χρειάζεται η εκ τών προτέρων έγκριση τού ασφαλιστικού τους ταμείου, σύμφωνα με απόφαση τού Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μετά από προσφυγή δύο γυναικών από την Ολλανδία. Από την απόφαση εξαιρείται η νοσοκομειακή περίθαλψη. Η νέα αυτή ρύθμιση εναρμονίζεται με την αρχή ελεύθερης παροχής υπηρεσιών που προβλέπει η Συνθήκη αναφορικά με τον τομέα της υγείας.
Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 16.05.2003 01:53 )
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διεκδικήσει την επιστροφή γεωργικών επιδοτήσεων συνολικού ύψους 169,01 εκατομμυρίων ευρώ εκ τών οποίων 57,3 εκατομ. από την Ελλάδα, που δαπανήθηκαν παράτυπα από κράτη-μέλη.


Ελλειψη μέτρων καταλογίζεται στην Ελλάδα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.05.2003 17:19 )
Το σχέδιο έκθεσης θα τεθεί σε ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη σύνοδο του Ιουνίου
Ν΄ απαλλαγεί από το ισχύον Σύνταγμα του 1982 -που φέρει τη σφραγίδα των στρατιωτικών- και να συνοδεύσει τη μεταρρύθμιση του τουρκικού κράτους με την εκπόνηση νέου Συντάγματος, το οποίο θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές πολιτικές αξίες, καλείται η Αγκυρα μέσω του νέου σχεδίου έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της χώρας, που κατέθεσε για έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο χριστιανοδημοκράτης Ολλανδός ευρωβουλευτής Αρίε Οστλάντερ.


Το σχέδιο έκθεσης Οστλάντερ
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 13.05.2003 15:09 )
Ετοιμος να συνδιαλεγεί για το μέλλον της Ευρώπης, ο Πρόντι
Την πρόταση του προέδρου της Συντακτικής Συνέλευσης Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄Εστέν για δημόσιο διάλογο περί των μελλοντικών ευρωπαϊκών θεσμών, αποδέχθηκε γραπτώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σημειώνοντας ότι δεν φαντάζεται άλλη πόλη από τις Βρυξέλλες για τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης.


¨Μονομαχία¨ στις Βρυξέλλες
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 12.05.2003 12:48 )
Προβολή σλάϊντς από την Greenpeace, στον τοίχο του νέου φρουρίου στην πόλη της Κέρκυρας, με μηνύματα ενάντια στα μεταλλαγμένα τρόφιμα
Αλλο έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας εμπνεύστηκαν οι ακτιβιστές της Greenpeace, για να καταφερθούν αυτή τη φορά κατά της μεθόδευσης της εισαγωγής των μεταλλαγμένων σπόρων στη γεωργία, στη διάρκεια της συνόδου των αρμοδίων υπουργών της Ε.Ε., στην Κέρκυρα.


Σε δίλημμα η Κομισιόν
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 11.05.2003 10:32 )
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κώστας Σημίτης, από την Πράγα, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στις πρωτεύουσες των 10 κρατών που θα αποτελέσουν επίσημα μέλη της Ε.Ε. τον Μάιο του 2004.


Ο Κώστας Σημίτης στην Τσεχία
| Ευρωπαϊκή ΈνωσηΣτρατηγική δέκα σημείων που θα ακολουθήσει κατά την περίοδο 2003-2006 προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς με την απάλειψη των όσων εμποδίων υπάρχουν σήμερα, αλλά και για να αντιμετωπισθεί η πρόκληση της διεύρυνσης με τα 10 νέα κράτη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 10.05.2003 10:13 )
Μόνο μετά από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να συμμετάσχει η Ε.Ε. στη φάση ανασυγκρότησης του Ιράκ και με κεντρικό πάντοτε ρόλο του ΟΗΕ, επανέλαβε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του στην Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις 24 πρωτεύουσες των χωρών-μελών της ΕΕ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.


Επίσκεψη στη Βουδαπέστη και στη Μπρατισλάβα
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.05.2003 04:06 )
¨Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού¨
Πενήντα τρία χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν, η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της μεγαλύτερης Διεύρυνσης στην ιστορία της, η οποία απαλείφει και τις τελευταίες διαχωριστικές γραμμές, ενώ ανοίγει νέους ορίζοντες πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.


Ρ. Πρόντι: Τα Βαλκάνια θα ¨κλείσουν την πόρτα¨…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 09.05.2003 00:40 )
Η Θέμιδα στη…¨χώρα¨ της Ε.Ε.
Πολιτική συμφωνία ως προς την απόφαση-πλαίσιο για την αμοιβαία αναγνώριση αποφάσεων που επιβάλλουν χρηματικές ποινές, επετεύχθη μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία του έλληνα υπουργού Φίλιππου Πετσάλνικου.


Ταχύτερη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.05.2003 23:32 )
¨Η ένταξη της Ελλάδας είχε θετικά αποτελέσματα¨
H συμμετοχή της Πολωνίας στη διοίκηση του Ιράκ δεν θα επηρρεάσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε., τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στον πολωνό ομόλογό του Λέτσεκ Μίλερ, κατάτην επίσκεψή του στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις πρωτεύουσες των νέων κρατών-μελών, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.


Επίσκεψη στη Βαρσοβία
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.05.2003 15:58 )
Υπέρ ενός και σταθερού προέδρου ο Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν
Την πρόσκλησή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι να αντιπαρατεθούν δημόσια με θέμα την πολυσυζητημένη διαφωνία τους σχετικά με τη μορφή της μελλοντικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απήυθυνε γραπτώς, ο πρόεδρος της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν.


¨Σηκώνει το γάντι¨ ο πρόεδρος της Κομισιόν
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.05.2003 14:17 )
Συζητήσεις και για την διαστημική πολιτική της Ε.Ε.
Η Ελλάδα συντάσσεται με την πρωτοβουλία 5 ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της δορυφορικής παρατήρησης γης.


Η διαστημική εκδοχή της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, συζητείται στη συνάντηση εργασίας που διοργανώνει η Ελληνική Προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Παράλληλες διεργασίες στο πλαίσιο της Ε.Ε.
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 08.05.2003 02:06 )
Με την πρόεδρο της Λετονίας, Βάιρα Βίκε Φρεϊμπέργκα
Ακόμη και θέματα ανταλλαγής πληροφοριών για τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών επανεξετάζονται, σε ένα πλαίσιο ¨αναπροσδιορισμού¨ των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επισκεπτόμενος με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ε.Ε, τη Ρίγα της Λετονίας.


Επίσκεψη στη Λετονία
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 07.05.2003 17:21 )
Στο στόχαστρο τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται και πάλι η Γαλλία για το υπερβολικό δημόσιο έλλειμμα, το οποίο διαμορφώθηκε κυρίως λόγω τής αύξησης τών δημοσίων δαπανών, αλλά και ορισμένων φορολογικών περικοπών. Ας σημειωθεί ότι το έλλειμμα τής Γαλλίας ανέρχεται σε 3,1% τού ΑΕΠ τής χώρας, δηλαδή μόλις 0,1% πάνω από το ανώτατο όριο που προβλέπει η Συνθήκη, υπάρχει όμως κίνδυνος να φθάσει το 3,7% μέχρι το τέλος τού χρόνου.


Συνέχεια…
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 07.05.2003 00:20 )
Αυστηροί έλεγχοι στις αφίξεις πτήσεων από τις χώρες ¨προέλευσης¨ του ιού, στα αεροδρόμια της Ε.Ε.
Μέτρα για την πρόληψη και την αποφυγή της εξάλειψης της θανατηφόρου ασθένειας του Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου, αποφάσισαν οι 25 υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες την Τρίτη.


Προφυλάξεις στα αεροδρόμια της E.E.
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 03.05.2003 17:35 )
Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους εξέφρασαν ομόφωνα οι 25 υπουργοί Περιβάλλοντος της Ε.Ε. επειδή τα υπάρχοντα κείμενα της Συντακτικής Συνέλευσης που συντάσσει το νέο συντακτικό χάρτη της Ευρώπης, δεν αντανακλούν επαρκώς το περιβαλλοντικό κεκτημένο, όπως αποτυπώνεται στα άρθρα 2 και 6 της σημερινής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Ατυπη σύνοδος στο Λαγονήσι
| Ευρωπαϊκή Ένωση( 03.05.2003 16:46 )
Παπανδρέου-Γκιουλ στην Καας
Τις δυνατότητες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πολιτική ασφάλειας, πριν αυτή εμπλακεί σε έναν διατλαντικό διάλογο με τις ΗΠΑ, διερεύνησαν οι ¨25¨ στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο.


Ατυπη σύνοδος στο Καστελόριζο
| Ευρωπαϊκή Ένωση
<< Previous  1-10  | < 11 >  12  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ