Οικονομία

0


Οικονομία

( 10.08.2004 20:06 )
Νέο ιστορικό ρεκόρ των τελευταίων 21 χρόνων σημείωσε σήμερα το αμερικανικό αργό αγγίζοντας τα 45,04 δολάρια το βαρέλι.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 06.08.2004 16:55 )
Σταθερά ανοδική πορεία έχει το πετρέλαιο, με την τιμή του βαρελιού να πλησιάζει τα 45 δολάρια. Πρόκειται για νέο ρεκόρ της τιμής του πετρελαίου τα τελευταία 20 χρόνια.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 17.07.2004 12:48 )
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες προς το Δημόσιο, την περίοδο 1998-2002 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. Η κυβερνητική επιτροπή της περασμένης Πέμπτης εξέτασε και το θέμα των πανωτοκίων.


Εξαιρούνται οι μεγάλοι οφειλέτες
| Οικονομία( 15.07.2004 19:34 )
Την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 2%, δηλαδή 500.000 βαρέλια, αποφάσισε ο ΟΠΕΚ, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 16.06.2004 19:52 )
΄΄Τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, ακόμη παραμένει στη θέση της η αμαρτωλή διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, η οποία με τις ενέργειες και τις παραλήψεις της, βοήθησε αποτελεσματικά στο έγκλημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο΄΄. Με αυτή του τη δήλωση ο Μιλτιάδης Εβερτ, επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.


Συνέχεια…
| Πολιτική( 16.06.2004 19:30 )
Συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιούν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, όπου θα συζητήσουν το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων. Οι ακτοπλόοι ζητούν την αύξηση της τιμής κατά 10%, κάτι που δεν φέρεται διατεθειμένος να δεχτεί ο κ. Κεφαλογιάννης.


Συνέχεια…
| Οικονομία( 02.06.2004 14:28 )
Πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προβληματισμό στους καταναλωτές προκαλεί η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου. Χθες, η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης έκανε νέο ρεκόρ τα τελευταία 21 χρόνια, ξεπερνώντας τα 42 δολλάρια το βαρέλι και επιβεβαιώνοντας τους φόβους για νέα κούρσα των τιμών διεθνώς, μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές ενέργειες στη Σαουδική Αραβία.


Συνεδριάζει και το ECOFIN
| Οικονομία( 27.05.2004 11:41 )
Η Τράπεζα τη Ελλάδος δεν θα συναινέσει σε δυσβάσταχτες ρυθμίσεις για τα πανωτόκια που θα έπλητταν την φερεγγυότητα των τραπεζών, υπογράμμισε ο διοικητής Νίκος Γκαργκάνας, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, απευθύνοντας συστάσεις για την μισθολογική πολιτική, τη συγκράτηση της ακρίβειας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.


Διαβάστε περισσότερα
| Οικονομία( 27.05.2004 09:12 )
Aποκρατικοποιήσεις με διαφάνεια και δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας εξήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για άσκοπες δαπάνες που διόγκωσαν το δημόσιο χρέος.


Οι άξονες της κυβερνητικής πολιτικής
| Οικονομία( 23.05.2004 09:46 )
Την ανησυχία τους για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου εξέφρασαν οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ενέργειας. Δεν λήφθηκε καμμία νέα απόφαση ενώ έδωσαν ραντεβού στις 3 Ιουνίου, στη Βηρυτό, οπότε θα συζητηθεί και η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής. Στην ολλανδική πόλη έδωσε το παρών και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης.


Η πρόταση Ναουϊμι
| Οικονομία( 19.05.2004 12:49 )
Η συγκράτηση της τιμής των καυσίμων παραμένει κύριος στόχος των πρωτοβουλιών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς η αναταραχή στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται και παρά τη μικρή ύφεση που παρουσιάσε η τιμή του αργού πετρελαίου. Με υπουργική απόφαση, οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια καλούνται να κοινοποιούν κάθε εβδομάδα τους τιμοκαταλόγους τους στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά σε μια προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.


Αυξήσεις στα αεροπορικά ναύλα
| Οικονομία( 14.05.2004 15:43 )
Πλήρη τιμοκατάλογο στο υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να αποστέλουν τα διϋλιστήρια, από την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης των τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός, Γιώργος Σαλαγκούδης. Στο μεταξύ, νέο ιστορικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα στην τιμή του πετρελαίου, που έφθασε τα 41,22 δολάρια το βαρέλι, παρατείνοντας την ανησυχία των διεθνών αγορών.


Εντείνονται οι φόβοι διεθνώς
| Οικονομία( 13.05.2004 09:12 )
¨Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική…¨
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός, χθες βράδυ, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για δημοσιονομικό χάος που δημιουργήθηκε την περίοδο διακυβέρνησής της, τόνισε ωστόσο, ότι η Νέα Δημοκρατία θα υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.


Γ. Αλογοσκούφης: Μας περιορίζει το χρέος
| Οικονομία( 12.05.2004 15:17 )
Τις τελευταίες της εκτιμήσεις για την πορεία του ελλείμματος το 2004 αναμένεται να διατυπώσει απόψε η κυβέρνηση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, που προσλαμβάνει χαρακτήρα προεκλογικής σύγκρουσης, ενόψει των ευρωεκλογών. Το θέμα συζητήθηκε και στις πρωϊνές συναντήσεις που είχε σήμερα στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ εξετάστηκε και το θέμα των ανατιμήσεων και των πληθωριστικών πιέσεων από την ξέφρενη κούρσα των τιμών των καυσίμων στην αγορά.


Συζήτηση και για το Χρηματιστήριο
| Οικονομία( 07.05.2004 19:21 )
Στο 3,2% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος ανέρχεται το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά το 2003, ενώ το δημόσιο χρέος έφτασε στο 103%, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat. Εάν επιβεβαιωθεί το Σεπτεμβριο αυτή η υπέρβαση τών στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας, η Ευρωπαική Επιτροπή αναμένεται να κινήσει διαδικασίες επιβολής μέτρων και προστίμων.


Αναθεωρήθηκαν στοιχεία
| Οικονομία( 07.05.2004 19:04 )
Τα 40 δολάρια το βαρέλι άγγιξε η διεθνής τιμή του πετρελαίου και η παρατεταμένη άνοδος των τιμών των καυσίμων και στην Ελλάδα προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης, φοβούμενο ότι κύμα ανατιμήσεων θα μετακυλισθεί στην αγορά, ενώ εξετάζεται η λήψη μέτρων.


Διενεργούνται τιμοληψίες
| Οικονομία( 04.05.2004 08:39 )
Απόφαση-κόλαφος για τις τράπεζες
Τέλος στην τραπεζική εξαπάτηση των λεγόμενων ¨εξόδων φακέλου¨ έδωσε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας χαρακτηρίζοντας τους σχετικούς όρους στα δάνεια ως προμήθειες -άρα παράνομους-, δίνοντας έτσι το ¨πράσινο φως¨ για μαζική υποβολή αγωγών καταναλωτών κατά τραπεζών. Με την απόφαση αυτή επιβάλλεται σε τράπεζα να επιστρέψει σε τέσσερις πελάτες της το συνολικό ποσό των 2.645 ευρώ.


Αφορά και τα στεγαστικά
| Οικονομία( 30.04.2004 14:03 )
Με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών συναντήθηκε το πρωϊ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Συζητήθηκε το θέμα των πανωτοκίων, το οποίο οδεύει προς οριστική διευθέτηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.


Συνάντηση Αλογοσκούφη-τραπεζιτών
| Οικονομία( 29.04.2004 19:10 )
Ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας
Tον κώδωνα του κινδύνου για την διόγκωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος κρούει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για έξαρση κερδοσκοπικών φαινομένων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ απηύθυνε συστάσεις για την επίτευξη των φιλόδοξων -όπως τους χαρακτήρισε- στόχων του κυβερνητικού προγράμματος.


Εκτιμήσεις και συστάσεις
| Οικονομία( 28.04.2004 17:39 )
Πάνω από το όριο του 3% του Συμφώνου Σταθερότητας βρέθηκε το 2003 το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε η Eurostat στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα μας από την Κομισιόν. Παρά την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.


Επικρίσεις Παπανδρέου
| Οικονομία
<< Previous  1-10  | < 11 >  12  13  14  15  16  17  18  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ