Ενυπόγραφα

0


Ενυπόγραφα

( 13.08.2004 13:34 )
ΑΝΑΜΙΚΤΑ συναισθήματα διακατέχουν σήμερα όλους τους Ελληνες, ημέρα έναρξης της μεγάλης παγκόσμιας γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων με μία τελετή που λέγεται ότι θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε εμάς εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τη μία πλευρά αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι, παρ όλες τις μεγάλες καθυστερήσεις, κατωρθώσαμε να είμαστε καθ όλα έτοιμοι για τη μεγάλη ημέρα και να αποστομώσουμε όλους τους κακεντρεχείς επικριτές μας. Από την άλλη, αισθανόμαστε μια απέραντη πικρία, ίσως και οργή καθώς πολλοί θεωρούν ότι προδόθηκαν, για όσα συμβαίνουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή με τους δύο Ολυμπιονίκες μας, την Κατερίνα Θάνου και τον Κώστα Κεντέρη, γύρω από τους οποίους, καλώς ή κακώς, είχαμε κτίσει όλα τα όνειρα και είχαμε δώσει υπόσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 29.07.2004 18:07 )
ΔΥΟ κείμενα, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν με διαφορετικό τρόπο το καθένα τη νοοτροπία που επικρατεί στην κρατική μηχανή, προκαλούν με το περιεχόμενό τους το δημόσιο αίσθημα, ενώ καταδεικνύουν αφενός τις τεράστιες διαστάσεις του έργου που έχει μπροστά της η κυβέρνηση εάν πραγματικά θέλει να ¨επανιδρύσει το κράτος¨ και, αφετέρου, την προς στιγμήν, τουλάχιστον, έλλειψη θάρρους της να αντιμετωπίσει δραστικά ορισμένα νοσηρά φαινόμενα.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 10.07.2004 23:58 )
Κοντεύει να γίνει γενική διαπίστωση, ότι αυτή η Κυβέρνηση διστάζει να κυβερνήσει. Αχνοφέγγει όμως, ήδη, μια σειρά από πρωτοβουλίες πάντως από απαρχή οργανωτικών προετοιμασιών που δείχνουν ότι κάτι ετοιμάζεται να κάνει!


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 20.06.2004 14:12 )
Ωραία, λοιπόν, συμφώνησαν οι «25» της Ευρώπης για εκείνο που ονόμασαν οι ίδιοι «Ευρωσύνταγμα», το οποίο φέρει απλώς την επιγραφή «Σύνταγμα», η οποία υποδηλώνει διεκδίκηση λαών, ενώ μεταξύ κυρίαρχων κρατών συμφωνήθηκε η «Συνταγματική Συνθήκη». Όχι, δεν είναι λεπτομέρεια!


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 16.06.2004 16:34 )
ΤΑ αποτελέσματα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής θέτουν νέα και όχι τόσον ευοίωνα δεδομένα στην πορεία που θα ακολουθήσει στο εξής η Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα είναι οι νικήτριες ¨δυνάμεις¨, δηλαδή αφενός η μεγάλη μέχρι τεράστια αδιαφορία και αποχή των ψηφοφόρων και, αφετέρου, η εντυπωσιακή άνοδος των ευρωσκεπτικιστών σε πολλές χώρες, που θα καθορίσουν πλέον τις περαιτέρω εξελίξεις στα κράτη μέλη αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 13.06.2004 14:01 )
«Και γιατί να πάω να ψηφίσω;». Το κλασικό ερώτημα της φθίνουσας φάσης συμμετοχής των πολιτών στα δρώμενα της πολιτικής απογειώνεται, προκειμένου περί των Ευρωεκλογών. Μια μόνη απάντηση έχει νόημα: «Για να κινηθούν τα πράγματα!». Για να κινηθούν κάπως τα πράγματα.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 09.06.2004 12:48 )
Ηταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος. Τελικά, η χθεσινή, πολυδιαφημισμένη από τα κανάλια, τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών μη νομίζετε ότι έγινε για να μάθει η κοινή γνώμη ποια είναι η θέση των κομμάτων σε θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και με ποιες πολιτικές κάθε κόμμα θα υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα μέσα στην Ενωση.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 07.06.2004 15:38 )
Την έχουμε την παράδοση, στην Ελλάδα των τελευταίων ιδίως χρόνων, της αναζήτησης εύκολων λύσεων. Πουθενά δεν είναι αυτή πιο ορατή από την «περιοχή» των δημοσιονομικών. Του ελλείμματος, του χρέους, του δανεισμού.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 22.05.2004 15:22 )
Σιγά-σιγά την ανακαλύπτουμε, την πραγματικότητα της ζωής στην πόλη τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ιδίως την πτυχή των μεταφορών, της κυκλοφορίας, που ήδη επισήμως παρουσίασαν οι άνθρωποι των Αγώνων. Ανακαλύπτουμε, τι ακριβώς θα σημαίνει η κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας και των γύρω δήμων, με την μια λωρίδα για τα μέσα μαζικής κυκλοφορίας και την άλλη για την «Ολυμπιακή οικογένεια».


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 20.05.2004 12:57 )
Εχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου και η κοινή γνώμη διερωτάται εάν το ΠΑΣΟΚ έχει συνειδητοποιήσει πως υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία του ως κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το οποίο οφείλεται κυρίως στην επίδοση του Προέδρου του.


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 16.05.2004 10:27 )
Συνωθούνται οι πολιτικές ειδήσεις τελευταίως. Είχαμε το Κυπριακό. Έχουμε την επίσκεψη Ερντογάν, τις δηλώσεις στη Θράκη. ΄Εχουμε τώρα την επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ – να δούμε τι θα βγάλει. Είχαμε την προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία. Είχαμε και του Γιώργου Παπανδρέου την ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο Aνασυγκρότησης. Ενδιαφέρον της κοινής γνώμης; Περιορισμένο.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 09.05.2004 14:15 )
Μας έταξαν, την εβδομάδα που έρχεται, συζήτηση στην Βουλή για την οικονομία. Ακόμη κι αν πάει μερικές ημέρες πίσω, θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Όμως ενδιαφέρον επικοινωνιακό, ενδιαφέρον εικόνας. Γιατί όποιος περιμένει ουσία, μάλλον χάνει τον καιρό του περιμένοντας. Ίσως όμως άλλαξε τα πράγματα η πετρελαϊκή αφύπνιση. Πώς; Ιδού:


Διαβάστε Περισσότερα
| ΕνυπόγραφαΤώρα που ο Κυπριακός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία


είπε ενα πολυσήμαντο Ο Χ Ι στο σχέδιο Ανάν, είμαστε όλοι


υποχρεωμένοι να του συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις


μας, γιατί τώρα ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα, για όλους μας


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 02.05.2004 15:36 )
Δεν είναι περίεργο που δύσκολα γινόταν κατανοητό πως η έκβαση του διπλού δημοψηφίσματος στην Κύπρο -δηλαδή η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν με «Όχι» των Ελληνοκυπρίων και «Ναι» των Τουρκοκυπρίων- πήγε να επηρεάσει, προτού καλά-καλά ξεκινήσει να ισχύει, την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κάπου δέκα μέρες περάσαμε, με φήμες και υπολογισμούς και προβλέψεις και φόβους για το τι θα συνέβαινε με την Πράσινη Γραμμή, τι θα οδηγούσε σε έμμεση αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» μέσω των εξαγωγών εσπεριδοειδών κοκ.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΕνυπόγραφαΜε τόσα κείμενα και με τόσα ντοκουμέντα που αναλύουν,


σε βάθος, τις ρίζες και τις επιδιώξεις του σχεδίου Ανάν, διαπιστώνουμε και την κύρια αιτία της άγριας πίεσης για την υπερψήφισή του.
Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 17.04.2004 18:37 )
Λογικά, όλοι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει σε σημείο υπερκορεσμού με την συζήτηση για το Κυπριακό. Για το Σχέδιο Ανάν. Για το «Ναι» ή το «Όχι». Για τις στάσεις των Κυπριακών και των Ελλαδικών κομμάτων. Για τις στάσεις της κοινής γνώμης που, στην Κύπρο, θα είναι σε μερικά εικοσιτετράωρα λαός, θα αποφασίζει σε δημοψήφισμα (αν δεν περπατήσει η αναβολή). Όσο περιφρονήσαμε το Κυπριακό για δεκαετίες, τόσο το φάγαμε τώρα με το κουτάλι. Φυσικά ανενημέρωτοι. Φυσικά παρεξηγώντας τα πάντα.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 03.04.2004 11:10 )
Και τώρα; Και τώρα πολιτικές δυνάμεις σε Λευκωσία και Αθήνα πασχίζουν να πούν «ΝΑΙ» εξηγώντας ότι εννοούν «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Όμως κανείς δεν πέφτει θύμα της εντύπωσης ότι ο Γ.Γ. του ΟΗΕ (και η Ουάσιγκτων, και το Λονδίνο, και οι Βρυξέλλες…) έκαναν τέτοια προσπάθεια για μας – και μόνον.


Διαβάστε Περισσότερα
| ΕνυπόγραφαΓια μια ακόμη φορά, ο Αριέλ Σαρόν τηρεί την ίδια ακραία στρατηγική. Αποφάσισε να δώσει λύση με τη δύναμη των όπλων, δίνοντας προσωπική διαταγή για τη δολοφονία ενός Σεϊχη-συμβόλου του Παλαιστινιακού αγώνα. Του Αχμαντ Γιασίν. Ενός ανθρώπου που στο πρόσωπό του αποτυπώνονταν η απελπισία του Παλαιστινιακού λαού για το μέλλον.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα( 22.03.2004 18:16 )
Ηταν κεραυνός εν αιθρία η δολοφονία του Γιασίν;


Εξυπηρετούνται τα σχέδια του Ισραήλ για εδραίωση της κυριαρχίας του στην περιοχή; Εξουδετερώνεται ο κίνδυνος νέων επιθέσεων καμικάζι. Γιατί τελικά ο Αριέλ Σαρόν έδωσε εντολή να δολοφονηθεί ο ιδρυτής και πνευματικός ηγέτης της Χαμάς;


Συνέχεια…
| Ενυπόγραφα( 21.03.2004 14:19 )
Όλα πάνε πάλι να μπλέξουν, όλα πάμε πάλι να τα μπλέξουμε με την υπόθεση της Κύπρου. Προβληματισμένη, λέει, η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που ο Ελληνας Πρωθυπουργός έσπευσε -όπως και ο Τούρκος ομόλογος του άλλωστε- να δεχθεί να μετάσχει σε Τετραμερή. (Αφαιρώντας έτσι το πρόσχημα απουσίας του Ραουφ Ντενκτάς). Ασαφές ποy θέλουμε να τα πάμε, ή να τα δούμε να πηγαίνουν εμείς τα πράγματα. Όλα, όμως, εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης.


Διαβάστε Περισσότερα
| Ενυπόγραφα
<< Previous  1-10  | < 11 >  12  13  14  15  16  17  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ