Πολλή δουλειά, λίγα λόγια

0


Πολλή δουλειά, λίγα λόγιαHome

Πολιτική
Tο κύρος του Γ. Σουφλιά επιστρατεύει το Μέγαρο Μαξίμου για να πείσει ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει εισηγηθεί στον κ. Καραμανλή πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, σε προηγούμενες συναντήσεις τους, καθώς θεωρεί ότι τότε δεν θα χρειαστεί και αφορμή για να προσφύγει η κυβέρνηση σε αυτές, ο κ. Σουφλιάς δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να κάνει για έναν ακόμη χρόνο.


 
«Ο τελευταίος χρόνος στην πρώτη τετραετία μιας κυβέρνησης είναι από τους παραγωγικότερους. Η εκλογολογία όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει την προσπάθεια για την πρόοδο του τόπου. Καιρός λοιπόν είναι να σταματήσει η εκλογολογία και να κάνουμε δουλειά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, έπειτα από συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.


Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ πιστεύει ότι δεν θα πρέπει η παρούσα κυβέρνηση να δεσμεύσει με τον προϋπολογισμό που θα καταθέσει την επόμενη αφού θα προκηρυχθούν εκλογές το 2008 και ταυτόχρονα εκτιμά ότι η ώρα της κάλπης θα συσχετιστεί και με την άρση της επιτήρησης. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εκλογολογία, κατ’ ορισμένους και επί της ουσίας να μειώσει τις προσδοκίες, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε χρονοδιάγραμμα για την άρση της επιτήρησης.


«Η άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε. είναι θέμα κοινοτικών διαδικασιών και δεν θα πρέπει να περιμένουμε οποιαδήποτε σχετική απόφαση πριν από τον Ιούλιο του 2007 ή και τον Οκτώβριο του 2007» ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, αποσυνδέοντας κατ\’ άλλους το θέμα με εκείνο των πρόωρων εκλογών, αφού αν υπάρξουν αυτά τα χρονοδιαγράμματα θα συμπέσει η άρση της επιτήρησης με την εκλογική περίοδο.


«Eχουμε δουλειά και θα αποδώσει πολύ έργο» υποστήριξε ο κ. Γ. Σουφλιάς και δήλωσε ότι η κυβέρνηση πάει καλά. Αλλά και ο Μιχ. Λιάπης, που μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισε ότι «όλη αυτή η συζήτηση πια δεν ωφελεί κανέναν». Ωστόσο ο υπουργός φάνηκε να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή των τελευταίων ημερών, προσθέτοντας πως «το αποκλειστικό προνόμιο το έχει ο πρωθυπουργός, που θα κρίνει βάσει του εθνικού συμφέροντος. Εμείς από την άλλη, πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση».


Πάντως ο κ. Σουφλιάς έδειξε ότι θα συνεχίσει να διατυπώνει τις απόψεις του στις περιπτώσεις που διαφωνεί, καθώς σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους και στην ερώτηση αν γκρίνιαξε για τους κ. Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη, με τους οποίους είχε συγκρουστεί ανοικτά το 2006: «Eχω 32 χρόνια στην πολιτική και δεν χρειάζεται να γκρινιάζω». Επιχείρησε όμως να αποκρούσει τις επικρίσεις ότι διαφωνεί λόγω των φιλοδοξιών του να μεταπηδήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας.


«Ούτε καν το σκέφτομαι» απάντησε σε σχετική ερώτηση και σε επιπρόσθετη ερώτηση εάν του προταθεί τι θα κάνει, απάντησε: «Eίναι πρόωρο να το συζητήσουμε, αλλά οφείλω να πω ότι δεν κόπτομαι γι\\\’ αυτή τη θέση ιδιαίτερα». Πάντως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αλλά επιχείρησε να κλείσει σε αυτή τη φάση τη συζήτηση, καθώς και άκομψη είναι αλλά και άκαιρη, λόγω του γεγονότος ότι η νέα προεδρική εκλογή θα γίνει το 2010.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ