«Εξαιρετικές» οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

0


«Εξαιρετικές» οι Ελληνοαμερικανικές σχέσειςHome

Πολιτική
Με τη νέα συνάντηση της υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του Αμερικανού πρεσβευτή Τσαρλς Ρις, καθώς και την κοινή τους παρουσία στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει μια εικόνα στενής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για τη σύλληψη των δραστών του τρομοκρατικού κτυπήματος, αλλά και την εντύπωση πως οι σχέσεις των δύο χωρών δεν έχουν διαταραχθεί, αλλά παραμένουν «εξαιρετικές».


 
«Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η εξαίρετη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας και της τρομοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών μετά τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, οι οποίοι συζήτησαν και σειρά άλλων θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, η προσεχής έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, η υπαγωγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα visa waver, καθώς και διμερή οικονομικά θέματα.


Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι είναι δεδομένη και σταθερή η πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς να υπάρξουν αποτελέσματα και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της τρομοκρατίας.


Η διαπίστωση που κάναμε από την αρχή ότι το επεισόδιο αυτό δεν επηρεάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, πρόσθεσε.


Στην ίδια συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Βαλκάνια και τις εξελίξεις στην περιοχή, εν όψει των εκλογών στη Σερβία, στις 21 Ιανουαρίου και της αναμενόμενης λίγες ημέρες αργότερα κατάθεσης των προτάσεων του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μ. Αχτισάρι για το Κόσοβο.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ