Τέλος στην περίοδο διαλόγου για την Παιδεία

0


Τέλος στην περίοδο διαλόγου για την ΠαιδείαHome

Πολιτική
Οι αλλαγές στην Παιδεία θα γίνουν, θα περάσουν και θα εφαρμοστούν τόνισε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.


 
Οι αλλαγές στην Παιδεία χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός τις έθεσε στην κεφαλή της μεταρρυθμιστικής του πολιτικής, σημείωσε η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας ότι τη διετία που πέρασε η κυβέρνηση έδωσε όλες τις ευκαιρίες για διάλογο. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό το μακρό διάλογο γιατί όλοι οι νόμοι για την Παιδεία στο παρελθόν δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Η εφαρμογή, συνέχισε η υπουργός, χρειάζεται διάλογο και πειθώ: Η εκπαιδευτική πολιτική είναι θέμα επιστήμης και όχι μόνο πολιτικής.


Χαρακτήρισε επίσης ως σημαντική επιτυχία το ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον τι και πως πρέπει να αλλάξει: «Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη και έχουμε την θέληση να εφαρμόσουμε τις αλλαγές» υπογράμμισε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε γιατί έχουμε συμμαχίες. Η μεγαλύτερη συμμαχία μας είναι με τον ελληνικό λαό. Ο νόμος θα περάσει».


Η κ. Γιαννάκου επανέλαβε ότι χρειάζεται αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


Αναφερόμενη στη βάση του «10» για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, είπε ότι ανέβασε το επίπεδο των εισακτέων στις σχολές. Παράλληλα, είπε, ότι όπως έδειξαν οι νομαρχιακές εκλογές οι τοπικές κοινωνίες δεν αποδοκίμασαν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ