Καραμανλής: Στόχος, ένα κράτος δυνατοτήτων

0


Καραμανλής: Στόχος, ένα κράτος δυνατοτήτωνHome

Πολιτική
Τη βούλησή του να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός K. Καραμανλής μιλώντας στις γυναίκες της Ν.Δ. «Η πολιτική χρειάζεται να προετοιμάζει αλλαγές, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να οδηγεί τις εξελίξεις. Χρειάζεται νέες ιδέες και καινούργιους δρόμους…


 
…Μακριά από δόγματα και ιδεολογικές περιχαρακώσεις, που περιορίζουν την ορατότητα και την ευχέρεια επιλογών. Οι αγκυλώσεις και ο συντηρητισμός διαιωνίζουν τις παθογένειες και διογκώνουν τα προβλήματα. Οι άγονες αντιπαραθέσεις, ο προσχηματικός λόγος, οι απόπειρες οξύτητας και φανατισμού, προδίδουν φοβίες και κομματικά αδιέξοδα».


Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε, αφού προηγουμένως είπε ότι είναι θετικό πως τα δυο μεγάλα κόμματα συμφωνούν για την αναθεώρηση του άρθρου 16, πως χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση για το δημόσιο πανεπιστήμιο.


«Βάζουμε, με την αναθεώρηση, φραγμό στην ενδεχόμενη ανάπτυξη ανεξέλεγκτων de facto καταστάσεων σε βάρος της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Είναι, όμως, η ώρα να υπάρξει ακόμη πιο πλατιά πολιτική συναίνεση για την αναβάθμιση του Δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας! Και η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Μπορούμε να συνεννοηθούμε, να συνθέσουμε απόψεις και ιδέες, να πετύχουμε το μέγιστο κοινό αποτέλεσμα». Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Προγραμματίζεται, παράλληλα, σταδιακή αύξηση των κοινωνικών δαπανών, αλλά και (προπάντων μάλιστα) η δικαιότερη κατανομή τους. Στόχος μας είναι η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δράσεων. Να φτάνουν οι κοινωνικές ενισχύσεις στις οικογένειες, στους πολίτες, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στόχος είναι ένα δίκτυο ασφάλειας, για τους οικονομικά ασθενέστερους. Στόχος είναι μια πιο δίκαιη κοινωνία, ένα πιο δίκαιο μέλλον».


Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αφού ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής, που, όπως είπε, έφερε αποτελέσματα, τόνισε: «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων: Απλοποιούνται οι διαδικασίες και προωθούνται υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, περιορίζεται η γραφειοκρατία και ενισχύεται η διαφάνεια, αναβαθμίζονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και εντείνονται οι έλεγχοι, για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν νέα εργαλεία ανάπτυξης και εγγυώνται ακόμη περισσότερο δυναμισμό στην οικονομία: Κατάρτιση Ολοκληρωμένου Χάρτη για τις χρήσεις γης, περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου, θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, ριζική αλλαγή στο Σύστημα Προμηθειών του Δημοσίου, νέα σειρά αποκρατικοποιήσεων, προώθηση μεγάλων έργων υποδομής στην ελληνική περιφέρεια».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ