Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από την επίθεση στην Αμερ. Πρεσβεία

0


Ο «Επαναστατικός Αγώνας» πίσω από την επίθεση στην Αμερ. ΠρεσβείαHome

Πολιτική
Tην ευθύνη για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας», με πολυσέλιδη προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Ποντίκι». Πέραν της ανάληψης της ευθύνης για το χτύπημα, μέσα από την προκήρυξη η ομάδα απειλεί πολιτικούς, δικαστές και δημοσιογράφους.


 
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας δεν ήταν τρομοκρατική, αλλά άλλου είδους ενέργεια! Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο της Eνωσης, ο κ. Κυριαζίδης, αν και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χαρακτήρισε την επίθεση «ενέργεια που ανάγεται στο κοινό Ποινικό Δίκαιο».


«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι υπήρχε εγκληματικό κίνητρο για μια τέτοια ενέργεια», δήλωσε ο Aμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, στο περιθώριο διάλεξής του στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.


O υπουργός Δημοσίας Τάξεως Β. Πολύδωρας, επίσης στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα περί της προόδου επιλύσεως του συγκεκριμένου τρομοκρατικού χτυπήματος επισήμανε: «Δεν θέλω να είμαι βιαστικός– μου το είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Ψύχραιμα, χωρίς βιασύνη και με επιστημονική μεθοδικότητα να εξετάσουμε όλα τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία και να κάνουμε μια καλή έρευνα. Τόνισα στον πρεσβευτή τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τις δικές μου και της κυβέρνησης για την υπεύθυνη και σωστή στάση που τήρησε ο πρέσβης αμέσως μετά το χτύπημα. Και αισθάνομαι την υποχρέωση να σημειώσω ότι ήταν μια υπεύθυνη, σωστή και σοφή στάση, για να κατοχυρώσουμε το αδιατάρακτο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια, να οργανώσουμε τη συνεργασία μας –όπως και γίνεται– στο επίπεδο των ερευνών». Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Ρις, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι «η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας είναι Ανώτατη Σχολή, στην οποία μετέχουν ως σπουδαστές ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού. Η Σχολή, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διαλέξεων από προσωπικότητες για θέματα της πολιτικής, της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων. Σ’ αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η διάλεξη του Αμερικανού πρεσβευτή, Τσαρλς Ρις».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ