Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

0


Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚHome

Πολιτική
Tη διαγραφή του κ. Κίμωνα Κουλούρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή που δημιούργησαν κακό κλίμα για το Κίνημα, παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει παλιότερα.


 
Κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον κ. Πάγκαλο, με αφορμή επίσης δηλώσεις του για το άσυλο, λέγοντας ότι «ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει παραφωνίες, ήταν άκαιρες οι δηλώσεις σου». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα μέλη του Π.Σ. με αποτέλεσμα ο κ. Πάγκαλος που ήταν παρών να δηλώσει ότι «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την όλη κριτική».


Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη πως «παρά το γεγονός ότι δεν είμαι αυτής της κουλτούρας και μου είναι δυσάρεστο, αν χρειαστεί να ξαναπάρω τέτοια απόφαση θα το κάνω. Ενδεικτικό είναι ακόμη ότι και στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ μπαίνει μπροστά στον αγώνα συντεταγμένα με όραμα και σχέδιο, με συλλογικότητα, με ευθύνη, πρόγραμμα και πρωτοπόρα πολιτική δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο κ. Πάγκαλος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον προειδοποίησε ότι είναι η τελευταία φορά που έγινε ανεκτή ανάλογη συμπεριφορά του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες εάν υπήρχε η παραμικρή συνέχεια από την πλευρά του πρώην υπουργού θα είχε διαγραφεί.


Ο Κίμων Κουλούρης με δήλωσή του αναφέρει ότι «η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, άλλον θα έπρεπε να διαγράψει, αλλά άλλον ήθελε πραγματικά να διαγράψει και το έπραξε. Το γιατί εναπόκειται στον κόσμο του Κινήματός μας να το κρίνει, αν αυτή η απόφαση συμβάλλει στην ενότητα και στη νικηφόρα πορεία της παράταξης ή το αντίθετο».


Μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κλείσει τον κύκλο της, έχει φθαρεί ολοκληρωτικά, γέρασε πρόωρα, κάνει ζημιά στον τόπο και γι’ αυτό πρέπει να φύγει. Η λύση είναι οι εκλογές».


Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρωθυπουργός «παρωδεί ακόμη και το Σύνταγμα, ασχολείται με μια κομματική αναθεώρηση που όπως εξελίχθηκε δεν έχει κανένα νόημα, ουσία και προοπτική». Ερωτηθείς για τη διαγραφή του κ. Κουλούρη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «για πολλοστή φορά με τον ίδιο τρόπο και παρά τις προειδοποιήσεις, ο Κίμων Κουλούρης προέβη σε δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση και δεν βοηθούσαν το Κίνημα και τους στόχους του». Ακόμη ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι από τον πρόεδρο του κόμματος ετέθη πλαίσιο λειτουργίας του Κινήματος κοινής στάσης και κοινών συμπεριφορών για όλους».


Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι για όλους πρέπει να ισχύουν τα καταστατικά και θεσμικά μέτρα, φράση που ερμηνεύτηκε ως κατά του κ. Πάγκαλου. Ο πρώην υπουργός λοιπόν κατά την τελική τοποθέτησή του είπε ότι «αν ο Βενιζέλος θεωρεί ότι υπάρχει θέμα καταστατικού για μένα να μου το πει».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ