«Μετωπική» Ρουσόπουλου – Καστανίδη

0


«Μετωπική» Ρουσόπουλου – ΚαστανίδηHome

Πολιτική
Το θέμα των εκλογών βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις για τον περιφερειακό και νομαρχιακό Τύπο.


 
Ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι και το 2008, όπως και το 2012, η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση. Αφορμή της αναφοράς αυτής, ήταν η απόρριψη της τροπολογίας που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, με την οποία ζητούσε να καταργηθεί η δυνατότητα ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης να πραγματοποιούν δαπάνες χωρίς δικαιολογητικά, σε ποσοστό 2% επί του τζίρου τους.


«Η τροπολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Η διάταξη αυτή ισχύει μέχρι το 2008 και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει πρόθεση να την ανανεώσει. Και το 2008 κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ, όπως και το 2012 και τότε θα επιβεβαιωθείτε, κ Μάνο, ότι λέμε αλήθεια και δεν θα την ανανεώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ρουσόπουλος.


Η αναφορά αυτή του υπουργού Επικρατείας, προκάλεσε την αντίδραση του κ Καστανίδη που επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του για πρόωρες εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά τερτίπια» για να εισπράξει την απάντηση από τον κ Ρουσσόπουλο ότι η ΝΔ δεν κατηγορείται για «σύληση εκκλησιών».


«Σας ακούω να δηλώνετε ότι θα είστε κυβέρνηση και το 2008. Η έκφραση αισιοδοξίας δεν απαγορεύεται, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι απλό. Να κρατάτε μικρό καλάθι και να προσφύγετε σε εκλογές όπως σας έχει ζητήσει να κάνετε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τότε θα μπορούσε να λυθεί και η «απορία ψάλτου, βηξ» για να δούμε ποιος είναι ο ψάλτης και ποιος ο προφήτης», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη για να ακολουθήσει η εξής λεκτική αντιπαράθεση:


Ρουσόπουλος: « Ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση στο θέμα των εκλογών και αυτή ισχύει. Εσωκομματικοί λόγοι είναι αυτοί που σας κάνουν να ζητάτε εκλογές. Απέτυχε το κόμμα σας να έχει προτάσεις σε μείζονος σημασίας θέματα, όπως αυτό της παιδείας. Ήρθε άρον- άρον ο πρόεδρος του κόμματος σας και συμμετείχε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που συζητά για την παιδεία. Δεν θα το κρίνω, δικαίωμα του. Όμως ο κόσμος δεν πείθεται από επικοινωνιακά τερτίπια, αλλά από έργα. Εσείς μείνατε στα λόγια και κριθήκατε από τον ελληνικό λαό».


Καστανίδης: «Επειδή αρνείστε και επικαλείστε εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σας πω, ότι πρώτη φορά βλέπω σε ένα πόλεμο εντυπώσεων, η κυβέρνηση να επικαλείται τα προβλήματα του αντιπάλου και να μην προσφεύγει σε εκλογές. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό».


Ρουσόπουλος: «Επειδή μιλήσατε για απορία ψάλτου και μας εγκαλέσατε, να σας πούμε ότι είμαστε μια παράταξη που δεν κατηγορείται για σύληση εκκλησιών».


Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο υπουργός Επικρατείας, επανέλαβε ότι οι νέες ρυθμίσεις εισάγουν αυστηρές προϋποθέσεις και διασφαλίζουν ένα πλαίσιο λειτουργίας του περιφερειακού Τύπου με διαφανείς, δεσμευτικούς και δίκαιους κανόνες.


Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για δημιουργία λίστας ομηρίας και χειραγώγησης του περιφερειακού Τύπου, ο κ Ρουσόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά οι καταχωρήσεις και δημοσιεύσεις του δημοσίου θα κατανέμονται με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις εφημερίδες που πράγματι τηρούν τις προϋποθέσεις.


Τόσο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου όσο και ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης όσο και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης ζήτησαν την απόσυρση του σχετικού άρθρου και την επανακατάθεση του, όταν θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις.


«Το ζήτημα είναι ποιος θα καθορίζει ανά περιφέρεια, αλλά και στο σύνολο της χώρας, την αδειοδότηση των τοπικών καναλιών», υπογράμμισε από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.


Ο κ Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η συχνότητα απονέμεται κατόπιν διαγνωστικής διαδικασίας, σημείωσε ότι ισχύει ό,τι ίσχυε και στο παρελθόν, τόσο για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας όσο και για τα κανάλια της περιφέρειας και πρόσθεσε ότι δεν θίγεται κανείς νόμιμος σταθμός, αλλά μόνο όσοι έχουν εγκαταστήσει παράνομες κεραίες.


«Το μόνο που κάνει το νομοσχέδιο είναι να αποσαφηνίσει ό,τι είχε ορίσει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά είναι ότι αντί το δικαίωμα για να οριστούν τα κέντρα εγκατάστασης εκπομπών να το διατηρούν οι υπουργοί Επικρατείας και Μεταφορών με κοινή τους απόφαση, θα το έχει πλέον η ανεξάρτητη ΕΕΤΤ».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ