Δηλώνει έτοιμο για εκλογές το ΠΑΣΟΚ

0


Δηλώνει έτοιμο για εκλογές το ΠΑΣΟΚHome

Πολιτική
Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παράγκα με ονοματεπώνυμο» και τον κ. Καραμανλή «πρωθυπουργό υπό ομηρία» και δήλωσε έτοιμος για εκλογές.


 
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές και ανέπτυξε τις βασικές αρχές του προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε προσπάθειες υπονόμευσης και χειραγώγησης του Κινήματος από μεγάλα συμφέροντα τα οποία ζητούν να συμβιβαστεί το ΠΑΣΟΚ. Επίσης αναφέρθηκε σε εταιρίες δημοσκοπήσεων και τις διαφημιστικές εταιρίες ζητώντας πλήρη διαφάνεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της νεολαίας ταυτίζοντας τη με τους κουκουλοφόρους.


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν το ΠΑΣΟΚ «χωρίς φωνή, ενότητα, ισχύ και πρόγραμμα αλλά τους διαψεύσαμε όλους και θα τους διαψεύσουμε και στις εκλογές». Τα στημένα παιχνίδια, πρόσθεσε, δεν περνάνε και την απάντηση δίνει ο λαός. Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου, «οι δυνάμεις της ακινησίας και της συντήρησης φοβούνται ένα λαό με σιγουριά». Έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία που θα χτυπήσουν κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα και την σύγκρουση αντίθετα με τη Νέα Δημοκρατία η οποία είναι εξαρτημένη από το κατεστημένο», είπε.


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση


Στα τρία χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν αρκετά για να μοιάζει η Ελλάδα με ακυβέρνητο καράβι, να ανοίξει η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων, να αισθάνεται ο πολίτης φτωχός και αδύναμος.


Χαρακτήρισε ορόσημο για την Ελλάδα τις επόμενες εκλογές, διότι, όπως ανέφερε, ο λαός θα κάνει πράξη το «φθάνει πια». Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μίκρυνε την Ελλάδα, πλήγωσε τη Δημοκρατία, έφερε φτώχεια, ακρίβεια, πόλωση, διχόνοια και υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης.


Αναφέρθηκε και στην υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις» κάνοντας λόγο για τεράστιο σκάνδαλο με συμμετοχή μεγαλοστελέχους της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι με λεφτά των ασφαλισμένων πλουτίζουν οι άνθρωποι της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ντροπή αυτές τις πρακτικές, τις πρακτικές των γαλάζιων παιδιών και των κουμπάρων, όπως ανέφερε.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παίζει σκοτεινά παιχνίδια με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους απέναντι στη νέα γενιά. «Δεν μπορείτε, τόνισε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση να βάζετε απέναντι τη νέα γενιά και να την ταυτίζεται με κουκουλοφόρους, τεμπέληδες και αδιάφορους. Ζήτησε επίσης τα θέματα παιδείας να μην τα χειρίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».


Συνεχίζοντας την κριτική προς την κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «παράγκα συμφερόντων με ονοματεπώνυμο» και υποστήριξε ότι προεκλογικά είπε ασύστολα ψέματα και ότι τώρα έπεσαν οι μάσκες του μεσαίου χώρου. Την κατηγόρησε ότι βύθισε τη χώρα στην ανασφάλεια και πρόσθεσε ότι ο πολίτης έχει ανασφάλεια για τη δουλειά, τη σύνταξη, την εκπαίδευση, την υγεία, τις δόσεις του δανείου. Όλα αυτά, ανέφερε, φέρουν την υπογραφή της ΝΔ, ο κύκλος της οποίας κλείνει οριστικά στις εκλογές.


Πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ: Επένδυση στον άνθρωπο και την εκπαίδευση


Ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε πολλά σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι είναι η επένδυση στον άνθρωπο και στην εκπαίδευση . Και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον τρίτο άξονα του προγράμματος, την «πράσινη» όπως την χαρακτήρισε οικονομία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι για εκείνη περιβάλλον σημαίνει εκποίηση της ελληνικής γης, δάση και παραλίες στο σφυρί, όπως απέδειξε με την προσπάθεια τροποποίησης του άρθρου 24 του Συντάγματος.


Έκανε λόγο για νέα σχέση κράτους και αγοράς με κριτήριο τον πολίτη και μέτρο τον άνθρωπο αλλά και για «τη δημοκρατία της καθημερινότητας», που θα επιτευχθεί με ριζοσπαστική αποκέντρωση του κράτους, το οποίο θα έχει πλέον επιτελικό ρόλο.


Eξωτερική πολιτική


Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου είχε μόνο μία αναφορά μιλώντας για εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται σε περιοδείες δημοσίων σχέσεων και διεθνείς κουμπαριές. Αυτό, τόνισε, δεν είναι εξωτερική πολιτική και πρόσθεσε ότι αποτελεί παράδοση για τη ΝΔ η απουσία από τις διεθνείς εξελίξεις και η εξάρτηση.


«Μάχη» για την εξάλειψη της φτώχειας


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε αδίστακτη αναδιανομή του πλούτου καθώς, όπως είπε, ενώ το 2004 για κάθε 100 ευρώ που πλήρωναν οι επιχειρήσεις οι πολίτες πλήρωναν 160, το 2007 οι πολίτες πληρώνουν 210 ευρώ. Και πρόσθεσε ότι η πολιτική της ΝΔ είναι «να πιάσουμε τον μικρό αλλά να κάνουμε τα χατίρια στον ισχυρό». Και χαρακτήρισε δεξιά αντιμεταρρύθμιση την κυβερνητική πολιτική στην οποία θα δώσει τέλος ο λαός στις εκλογές, όπως είπε.


Υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καθιερώσει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα αποκαθιστά την κοινωνική δικαιοσύνη με αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων μέσω της φορολογίας.


Επίσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρεί σε μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και ένα νέο συμβόλαιο για την αγορά εργασίας και την απασχόληση. Σύμφωνα με τον Γ.Παπανδρέου «η εξάλειψη της φτώχειας είναι για το ΠΑΣΟΚ πολιτική επιλογή». Ο ίδιος μίλησε και για τη δημιουργία ενός νέου εθνικού συστήματος υγείας με αύξηση των δαπανών και πρόσληψη 3.000 ατόμων κάθε χρόνο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα οποία εγκατέλειψε η ΝΔ για να προσλάβει αγροφύλακες.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ