294 νέες θέσεις στα ΚΕΠ

0


294 νέες θέσεις στα ΚΕΠHome

Πολιτική
Eγκύκλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού στον δημόσιο τομέα κατά το τρέχον έτος, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται έως το τέλος του τρέχοντος μηνός να γνωστοποιήσουν στο αρμόδιο υπουργείο τις ανάγκες τους σε προσωπικό.


 
Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός αυτός αφορά τις ανάγκες των υπηρεσιών τόσο σε τακτικό όσο και σε έκτακτο προσωπικό καθώς και σε προσωπικό με συμβάσεις μίσθωσης έργου.


Παράλληλα, με την υπογραφή και δημοσίευση δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υφυπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Ανδρεουλάκου και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δούκα (ΦΕΚ 294 Β΄/5-3-2007), συστήθηκαν 294 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.


Με την υπογραφή και των παραπάνω ΚΥΑ, ο συνολικός αριθμός των μονίμων θέσεων για τα ΚΕΠ διαμορφώνεται πλέον σε 2.882, ενώ ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων συμβασιούχων έργου στα ΚΕΠ ανέρχεται, όπως είναι γνωστό, σε περίπου 3.000.


Παράλληλα με τη δημιουργία των μονίμων θέσεων όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη –ως μια εντελώς χωριστή διαδικασία– η διαδικασία της προκήρυξης και πλήρωσης αυτών, η οποία διενεργείται από το ΑΣΕΠ και υλοποιείται σε φάσεις:


• ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η α΄ φάση η οποία αφορούσε την προκήρυξη 1.952 θέσεων και αναμένεται η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων,


• το υπουργείο είναι έτοιμο να αποστείλει στο ΑΣΕΠ το αίτημα για τη διενέργεια της β΄ φάσης που αφορά την προκήρυξη 524 επιπλέον θέσεων μόνιμου προσωπικού,


• στο τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί η γ΄ φάση της προκήρυξης.


Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις προκηρύσσονται σε φάσεις σύμφωνα με το κριτήριο της «χρονικής τους ωριμότητας», δηλαδή θα πρέπει να αντιστοιχούν σε απασχολούμενο ο οποίος να συμπληρώνει τουλάχιστον 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ΚΕΠ. Το κριτήριο αυτό θα εφαρμοστεί σε όλες τις φάσεις της προκήρυξης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των υποψηφίων.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ