Μετά την υπογραφή… η πίεση για υλοποίηση

0


Μετά την υπογραφή… η πίεση για υλοποίησηHome

Πολιτική
Mε παραίνεση από την πλευρά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για ταχεία έναρξη της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ώστε να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2009, υπεγράφη η διακρατική συμφωνία για το έργο.


 
Παρουσία του Ρώσου προέδρου, των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή και της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, οι αρμόδιοι υπουργοί των τριών χωρών υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό, που χαρακτηρίστηκε ιστορικής σημασίας και η οποία αποτελεί αφετηρία για έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με σκοπό την ίδρυση της διεθνούς εταιρίας υλοποίησης του έργου, αλλά και των συμφωνιών μεταξύ της εταιρίας που θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, με τα δύο κράτη διέλευσης του αγωγού.


Hδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από το εξωτερικό για το ελληνικό «μερίδιο» στον αγωγό αν και η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο» για την δραστηριοποίηση ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του αγωγού.


Πέραν του αγωγού, ο πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε τη δυνατότητα της Ελλάδας να απορροφήσει μέρος των ρωσικών επενδύσεων ύψους 200 δισ. δολαρίων που σχεδιάζονται για τα επόμενα χρόνια.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ