Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θωρακίζει το δημόσιο σύστημα

0


Θ. Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θωρακίζει το δημόσιο σύστημαHome

Πολιτική
Στη δίνη της σκανδαλολογίας εξακολουθεί να κινείται η κυβέρνηση αν και μέχρι τώρα οι έρευνες δεν έχουν αγγίξει πρόσωπο που να έχει θέση πολιτικής ευθύνης για τις προμήθειες που φαίνεται ότι ξεπλένονταν μέσα από δαιδαλώδεις διαδικασίες και κινήσεις λογαριασμών.


 
Πάντως οι έρευνες εστιάζονται και στον Αγάπιο Σημαιοφορίδη, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για το θέμα παρέπεμψε στην παρέμβαση του στη Βουλή, ενώ πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Συνεργάτες της Ντ. Μπακογιάννη ανέφεραν ότι η υπουργός δεν εκτιμά ότι έχει πολιτικές ευθύνες ο κ. Τσιτουρίδης επιχειρώντας να ανασκευάσουν ερμηνείες ότι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Πάντως η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.


Πάντως πολλοί υπουργοί και βουλευτές που επισκέφθηκαν την περιφέρεια για την εορτή της 25ης Μαρτίου μετέφεραν στο Μαξίμου κακά μαντάτα, καθώς υπάρχει βαρύ κλίμα στο κόμμα και την κοινωνία.


«Οι έρευνες θα προχωρήσουν στη βάση των αρχών που δημιούργησε και θεσμικά θωράκισε αυτή η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος. Σε ερώτηση για τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας με τη συμμετοχή του Γ. Ζορμπά, προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, ο εκπρόσωπος εξήγησε τη συμμετοχή στη σύσκεψη «ελεγκτή και ελεγχόμενου», τονίζοντας ότι «είναι πολιτικά αφελής η άποψη που διατυπώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι συγκαλείται σύσκεψη για να επηρεασθεί το όποιο αποτέλεσμα των ερευνών».


Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλύπτει τον υπουργό Απασχόλησης και τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα απομόνωσης του κ. Τσιτουρίδη επειδή δεν εκλήθη στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας.


Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η σύσκεψη, με τη συγκεκριμένη σύνθεση, δεν έχει καμία απολύτως παρατυπία και επανέλαβε ότι «η αποκάλυψη της υπόθεσης δεν έγινε από τρίτους – δόθηκε εντολή από την ενισχυμένη (απ’ αυτή την κυβέρνηση) Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έρευνα. Δόθηκε εντολή για έρευνα από τον αρμόδιο υπουργό Απασχόλησης και το πόρισμα αυτής της έρευνας εστάλη στον Εισαγγελέα, ενώ η Δικαιοσύνη ακολουθεί με τη δική της έρευνα». Η κυβέρνηση, συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος, όχι μόνο δεν αποκρύπτει ή δεν κουκουλώνει, αλλά όταν αποκαλύπτεται το οποιοδήποτε πρόβλημα, ενισχύει θεσμικά την κάθε ξεχωριστή Αρχή. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση θεσμικά θωρακίζει διαρκώς το δημόσιο σύστημα, έτσι ώστε το χρήμα του Eλληνα πολίτη να μην κινδυνεύει». «Ήταν, π.χ., μεγάλη καινοτομία η νομοθεσία κατά την οποία οι διοικήσεις των Ταμείων δεν διορίζονται (όπως γινόταν στο παρελθόν) αλλά ορίζονται μετά από έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τραπέζης της Ελλάδος», είπε.


«Δημιουργείτε την εντύπωση ότι υπάρχουν ευθύνες εκεί όπου δεν υπάρχουν, καθώς συγχέετε διαφορετικά πράγματα», τόνισε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και αναφέρθηκε σε σχετική με τα ασφαλιστικά Tαμεία δήλωση στη Βουλή στις 8.6.2001 του τότε υφυπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Φαρμάκη.


Ο κ. Φαρμάκης είχε υπογραμμίσει, όπως είπε ο εκπρόσωπος, ότι «τα ασφαλιστικά Ταμεία είναι αυτόνομοι, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικούμενοι δημόσιοι οργανισμοί που επενδύουν τα αποθεματικά τους με προτάσεις των δ.σ. τους – των μόνων, κατά νόμο, αρμόδιων και υπεύθυνων οργάνων για τη διαχείριση και την αξιοποίηση της περιουσίας τους. Σημειώνεται ότι σε πολλά δ.σ. ασφαλιστικών Tαμείων, η πλειοψηφία ανήκει σε αιρετούς εκπροσώπους των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων τους».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, ενώ τα δεδομένα «απλώς επιβεβαιώνουν την ανακολουθία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ