Σύσκεψη για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της Θήρας

0


Σύσκεψη για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της ΘήραςHome

Πολιτική
Το θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος της νήσου Θήρας, από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond, συζητήθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο νέο κτίριο του ΥΕΝ, υπό τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ Κεφαλογιάννη.


 
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Χωματάς Ιωάννης , Μανούσου Αριάδνη και Ρήγας Παναγιώτης , ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Μπάϊλας Δημήτριος , ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου κ. Κόκκινος Χαράλαμπος , ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ρούσσος ¶γγελος , ο έπαρχος Θήρας κ.Ρούσσος Χρύσανθος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της νήσου Θήρας.
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της Καλντέρας καθώς και η επιχείρηση απάντλησης καυσίμων από το ναυάγιο του Κ/Ζ Sea Diamond.
Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για το θέμα αυτό και τόνισε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος της περιοχής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, στηρίζοντας τον Τουρισμό και την Οικονομία και ενισχύοντας την ισχύ και το κύρος της χώρας διεθνώς.


Επίσης ο κύριος Υπουργός ανέφερε ότι από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα επανεξεταστεί το θέμα των «λιμένων καταφυγής» που προσδιορίστηκαν κατά το παρελθόν σε διάφορες περιοχές της χώρας , μεταξύ των οποίων και στη νήσο Θήρα , σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του τέως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός Ε.Ν. έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
« Είχα την ευκαιρία να συζητήσω για άλλη μια φορά με τους φορείς της Σαντορίνης τα μέτρα πολιτικής για την αποκατάσταση της ρύπανσης από το ναυάγιο του Sea Diamond.


Η συζήτηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το σχέδιο απάντλησης του πετρελαίου που βρίσκεται στα ύφαλα του πλοίου. Έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και δείξαμε το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της οικολογικής αυτής καταστροφής.


Επίσης, διαβεβαιώσαμε τους φορείς της Σαντορίνης ότι η Σαντορίνη θα πάψει να είναι η χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων, όπως είχε γίνει με απόφαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή το πιο ωραίο φυσικό τοπίο στην Ελλάδα, θα έλεγε κανείς και στην Ευρώπη, είχε γίνει λιμένας καταφυγής, όπου ακόμα και τα πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο και μεταφέρουν πετρελαιοειδή μέχρι και 500.000 τόνους και όχι 500 τόνους, όπως είναι το πετρέλαιο που βρίσκεται στα ύφαλα του συγκεκριμένου Κ/Ζ, θα έβρισκε καταφυγή στο λιμένα της Σαντορίνης. Θα καταργήσουμε αυτό το λιμένα καταφυγής του Αθηνιού της Καλντέρας, στο νησί της Σαντορίνης».

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ