«Δες το ψηφιακά»

0


«Δες το ψηφιακά»Home

Πολιτική
Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Δες το Ψηφιακά», το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές.


 
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιώργος Αλογοσκούφης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεπής σε μία ακόμη δέσμευσή της, η οποία ήταν και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, αποφάσισε την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος, που αφορά την ψηφιακή διείσδυση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.


Ο υπουργός εξήγησε ότι ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Δες το Ψηφιακά», το οποίο απευθύνεται στους φοιτητές και τους σπουδαστές και θα παρέχεται η δυνατότητα στο 20% των πρωτευσάντων φοιτητών στις εξετάσεις του 2006 – περίπου 12,5 χιλιάδες- να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που θα είναι συνδεδεμένος στο Ιντερνετ και θα έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά.


Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξεπερνά τα 7,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο, ενώ, όπως τόνισε, θα επεκτείνεται τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ακόμη ότι «έτσι θα μπορούν οι νέοι να συμμετάσχουν στην ψηφιακή επανάσταση, στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης και στις τεχνολογικές εξελίξεις».


Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας στις δηλώσεις της ανέφερε ότι ήδη υπάρχει το πρόγραμμα με τους άριστους μαθητές του Γυμνασίου, στους οποίους παρέχονται υπολογιστές και τώρα έρχεται το πρόγραμμα για τους φοιτητές, το οποίο θα επεκταθεί ώστε να δοθούν πάρα πολλές ευκαιρίες στους νέους. «Έχουμε μία συνολική στρατηγική που αγγίζει όλους τους τομείς, αλλά η ψηφιακή σύγκληση, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας, είναι και το σημαντικότερο θέμα, υπό την έννοια ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές αιχμής για τη σημερινή κυβέρνηση», τόνισε η Μαριέττα Γιαννάκου και υπενθύμισε πως υπάρχει και το φθηνό Ιντερνετ για τους φοιτητές.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ