Ρουσόπουλος: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

0


Ρουσόπουλος: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»Home

Πολιτική
Nα κόψει την εκλογολογία επιχειρεί η κυβέρνηση και καλεί τους υπουργούς, με τη φράση «κρείττον το σιγάν» του Θ. Ρουσόπουλου να σταματήσουν να τροφοδοτούν με δηλώσεις τα σενάρια. Ωστόσο, ο κ. Ρουσόπουλος, με μονολεκτικές φράσεις επιχείρησε να δείξει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, και απέκλεισε κάλπες τον Ιούνιο.


 
Οι εκλογές θα γίνουν στη ώρα τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε διευκρινιστική ερώτηση αν εννοεί στο τέλος της τετραετίας απάντησε μονολεκτικά «ναι».


«Δεν είδα να μιλά κανείς για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», απάντησε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος σε ερώτημα αναφορικά με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τις οποίες «υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών».


Και στο ερώτημα «αν η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι» ο εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά. Πάντως το ενδεχόμενο για εκλογές εντός του φθινοπώρου είναι το πιο πιθανό, με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Είναι τεχνικό ζήτημα ποια Κυριακή θα γίνουν οι εκλογές. Σημασία έχει η χρονική περίοδος υποστηρίζει στέλεχος που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Πάντως στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολείται με το θέμα. Oμως είναι σαφές ότι όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει μετανιώσει που δεν πήγε σε εκλογές τον Μάρτιο όπως του είχαν εισηγηθεί πολλοί υπουργοί.


Σε κάθε περίπτωση η δήλωση του υπουργού Οικονομίας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής περί νοσηρού πολιτικού κλίματος που δεν βοηθά την οικονομία σχετικά με την εκλογολογία δείχνει τον δρόμο για τις εκλογές μετά τα μπάνια του λαού, ώστε να προωθηθούν και ορισμένες μεταρρυθμίσεις το επόμενο διάστημα. «Θεωρώ ότι η εκλογολογία θέτει τη χώρα στη νεκρή ταχύτητα, ενώ είναι ζωτική ανάγκη να τρέξουμε με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς» είπε η κ. Πετραλιά μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, δίνοντας και το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Πετραλιά αποσύνδεσε πάντως την άρση της επιτήρησης με τις εκλογές λέγοντας «είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα. Μην τα συνδυάζουμε με τις εκλογές. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Θα έλεγα ότι μας προτρέπει στο να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο μέχρι την ώρα των εκλογών».


Αλλά και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους, αν και είχε θέσει προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό αν κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα. Τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο κ. Ζαγορίτης, που μιλά για πρόωρες εκλογές σε περίπτωση εξαιρετικού απροόπτου, αποσυνδέουν τις κάλπες στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις κάλπες στην Τουρκία.


«Δεν ρωτάτε τον κατάλληλο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε λόγος υπάρξει για τον πρωθυπουργό της χώρας θα τον πει καθαρά. Aρα τέτοιο θέμα στη φάση αυτή δεν τίθεται».


«Ο Κ. Καραμανλής», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, «έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Aρα το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών θα επαναλάβουν αυτή τη θέση την οποία σας επαναλαμβάνω και εγώ».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ