Αναστάτωση για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

0


Αναστάτωση για το Πατριαρχείο ΙεροσολύμωνHome

Πολιτική
Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις σχετικά με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπ. Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, το υπουργείο «παρακολουθεί από πολύ κοντά, με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή» τις εξελίξεις αυτές.


 
O Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Χ. Ροκανάς, έχει μεταβεί στα Ιεροσόλυμα και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι «η βεβιασμένη στάση της ιορδανικής κυβέρνησης περί ανακλήσεως της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων δεν έδωσε τον αναγκαίο χρόνο για να υπάρξουν οι απαραίτητες αποφάσεις από την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα για τη λήψη τους και βεβαίως την αντίστοιχη ευθύνη».


Η Ελλάδα στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον παλαίφατο θεσμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «αυτό θα συνεχίσει να πράττει με αίσθημα ευθύνης προκειμένου να συμβάλει στην ταχεία άρση της σημερινής παρανόησης, στην ομαλοποίηση της κατάστασης, στην εδραίωση του Πατριαρχείου, καθώς και στην εκπλήρωση της αποστολής του προς το σύνολο του ορθόδοξου ποιμνίου του, σε αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του κόσμου. Σε μια περιοχή που έχει υποστεί πολλά κάθε φορά που επικράτησαν η επιμονή και η αδιαλλαξία αντί του διαλόγου και της καταλλαγής».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ