Στο κόκκινο η πολιτική κόντρα

0


Στο κόκκινο η πολιτική κόντραHome

Πολιτική
Σαφές μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων σχετικά με την «οικονομία της οικογένειας», που διεξήχθη με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος από την πλευρά του ζήτησε και πάλι εκλογές.


 
«Καμιά μειοψηφία δεν μπορεί να ανακόψει τις μεταρρυθμίσεις. Κανένα κατεστημένο δεν μπορεί να φράξει την πορεία των αλλαγών. Δεν παζαρεύουμε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική», τόνισε ο Κ. Καραμανλής, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «πολεμά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις» και ότι «εξαντλείται σε στείρα αντίδραση, λέγοντας όχι σε όλα».


Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αναδασώσεις, σημειώνοντας ότι «όπου υπήρχε δάσος θα γίνει δάσος». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχουν ψήφοι στις εθνικές καταστροφές και τον ανθρώπινο πόνο και ότι εκτίθενται όσοι θα τις αναζητήσουν εκεί».


Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε υψηλούς τόνους τόνισε πως «η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει τσίπα» και χαρακτήρισε «δήλωση φρίκης» τα όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας ότι «δεν μπορούν τα οικονομικά της Ελλάδας να αντέξουν τα μέτρα της προληπτικής προστασίας των δασών». Ο Γ. Παπανδρέου παρομοίασε τον κ. Πολύδωρα με «κολόνα» της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας πως οι τρεις βασικοί πυλώνες του νεοκαραμανλισμού (δηλαδή οι Β. Πολύδωρας, Πρ. Παυλόπουλος και Δ. Σιούφας) «την πατήσανε» με τη φωτιά στην Πάρνηθα. Επιτέθηκε ακόμη στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι αδυνατεί να ζητήσει έστω και μία παραίτηση υπουργού, σημειώνοντας πως «η Ν.Δ. είναι γαντζωμένη με λύσσα και με δόντια στην εξουσία».


Στη βασική του ομιλία ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις βαριές κληρονομιές του παρελθόντος, όπως είναι η ακρίβεια, η ανεργία κ.ά. και σημείωσε με έμφαση ότι σήμερα η χώρα μας μετεξελίσσεται σε οικονομικό, εμπορικό και μεταφορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, σε χρηματοπιστωτικό κέντρο μιας αγοράς 140 εκ. πολιτών, σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, όλες τις εποχές του χρόνου και σε διεθνή ενεργειακό δίαυλο. Επικέντρωσε την κριτική του στη στάση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «είτε δεν κάνει για κυβέρνηση ή κάνει ζημιά ως αντιπολίτευση».


Ο Κ. Καραμανλής απέδωσε την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση στις μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί η κυβέρνησή του. Χαρακτήρισε «εθνική επιτυχία» την έξοδο από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος και την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός τους είναι σημείο αναφοράς σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, παρουσίασε το πλαίσιο των κοινωνικών παροχών, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η θεσμοθέτηση της Κατώτατης Εθνικής Σύνταξης, το πολυτεκνικό επίδομα κ.ά.


Επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που κατήγγειλε ότι την τελευταία 20ετία σημειώνεται καθοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου του λαού με τάσεις συνεχούς επιδείνωσης και την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν κοινή γραμμή πλεύσης. Προσωπική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος επειδή «δεν εμφανίζεται στο Kοινοβούλιο προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απευθύνονται».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ