Ανταλλαγή ρεύματος για Ελλάδα και Τουρκία

0


Ανταλλαγή ρεύματος για Ελλάδα και ΤουρκίαHome

Πολιτική
Το πρωτόκολλο ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας-Τουρκίας υπεγράφη στην Αγκυρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υπουργού Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Μεχμέτ Χιλμί Γκιουλέρ.


 
Με το πρωτόκολλο ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας που τίθεται άμεσα σε ισχύ γίνεται το πρώτο βήμα για συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα αυτό.


Επισημαίνεται ότι τον Ιανουάριο του 2008 ολοκληρώνονται τα έργα διασύνδεσης των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας – Τουρκίας (γραμμή 400 KW Φίλιπποι – Μπαμπαέσκι).


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και την προετοιμασία της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας για την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας (Νότιος Ευρωπαϊκός Διάδρομος Φυσικού Αερίου).


Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι «το έργο που εγκαινίασαν την κατασκευή του οι πρωθυπουργοί Ερντογάν και Καραμανλής τον Ιούλιο του 2005 ολοκληρώνεται και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τα εγκαίνια της παροχέτευσης φυσικού αερίου από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο αγωγός αυτός είναι ένας αγωγός φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών».


«Το πρωτόκολλο αποτελεί τον πρώτο σταθμό για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών, που θα πραγματοποιηθεί σε οριστικό και μόνιμο τρόπο τον Ιανουάριο του 2008, με γραμμές των 400 KV» προσέθεσε.


Ο κ. Γκιουλέρ είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες όσον αφορά την ανταλλαγή ηλεκτρικού ρεύματος με την Ελλάδα, έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες και «σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε αυτή τη συνεργασία μας. Ο αγωγός είναι 268 χλμ. και θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια 137 KW στην Ελλάδα, από το τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ