Ζητά στήριξη από Κίνα ο Τάσσος Παπαδόπουλος

0


Ζητά στήριξη από Κίνα ο Τάσσος ΠαπαδόπουλοςHome

Πολιτική
Συνεργασία κάποιων χωρών -τις οποίες δεν κατονόμασε- με την Τουρκία, για την «ταϊβανοποίηση» του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


 
Συγκεκριμένα, ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε: «Υπάρχουν χώρες, οι οποίες σε συνεργασία με την Τουρκία προωθούν την ιδέα για μετατροπή του κατεχομένου από τα τουρκικά στρατεύματα τμήματος της Κύπρου σε οντότητα τύπου Ταϊβάν στον Δυτικό κόσμο».


«Θα αντισταθούμε σε αυτές τις προσπάθειες και ελπίζουμε ότι η Κίνα θα είναι και πάλι σύμμαχός μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε σε δεξίωση με την ευκαιρία της 35ης επετείου της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κινεζική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει σταθερά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου η Κίνα είναι μόνιμο μέλος, και σε άλλα διεθνή «φόρα», την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τις προσπάθειες για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Kυπριακού με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου.


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, αφού υπενθύμισε ότι προ τριακονταετίας, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Κύπρος είχε ταχθεί υπέρ της Κίνας στη διένεξη με την Ταϊβάν, υπογράμμισε ότι η Κύπρος στηρίζει την αρχή «μία Κίνα, μία χώρα», αναγνωρίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως τη μόνη νόμιμη αντιπρόσωπο του κινεζικού λαού και τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επανένωσής της με την Ταϊβάν.


Η 35η επέτειος της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Κίνας «αποτελεί χρυσή ευκαιρία» για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι φιλικές και εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος. Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (Βουλής) της Κίνας Βου Γιουν Τσι Μουγκ εξήρε τις άριστες σχέσεις Κίνας – Κύπρου και επεσήμανε το γεγονός ότι η Κύπρος σε διεθνείς οργανισμούς υποστηρίζει σε σημαντικά ζητήματα τις κινεζικές θέσεις.


Σχετικά με το Kυπριακό, επαναβεβαίωσε την κατανόηση και βοήθεια της Κίνας προς τις προσπάθειες για δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος, η οποία, τόνισε, πρέπει να διασφαλίζει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ