Παρασκευή 4 Απριλίου 2003

0


Παρασκευή 4 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
12:30 Συμμαχικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.


 
 
02:25 Τουλάχιστον 16 ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν το κέντρο της Βαγδάτης, παρόλο που ξημερώνει ιερή μέρα για τους Μουσουλμάνους. Κύριοι στόχοι είναι τα προεδρικά μέγαρα του Σαντάμ Χουσείν.
03:40 Αμερικανός στρατιώτης που επιθεωρούσε κατεστραμμένο ιρακινό άρμα μάχης σκοτώθηκε από φίλια πυρά στο κεντρικό Ιράκ.
06:00 Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματικό, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέχουν το 80% του αεροδρομίου της Βαγδάτης.
07:00 Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι τα ιρακινά στρατεύματα έχουν υπό τον έλεγχό τους την οδική πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Σαντάμ, και ότι μεταφέρουν ενισχύσεις στην περιοχή.
08:10 Δυτικοί ανταποκριτές από το πεδίο της μάχης, αναφέρουν ότι οι Ιρακινοί έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση για την ανακατάληψη του αεροδρομίου, που συνοδεύεται από την υποστήριξη μονάδων πυροβολικού.
09:10 Ο Ιρακινός υπουργός εξωτερικών, Νάτζι Σάμπρι, δήλωσε στο BBC ότι ο πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν είναι ζωντανός και υγιής, και ότι συναντήθηκε την Πέμπτη με το επιτελείο του.
12:30 Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, σε μήνυμά του προς τον ιρακινό λαό αναφέρει ό,τι το μεταπολεμικό Ιράκ θα διοικείται από τους Ιρακινούς, και πως τα βρετανικά στρατεύματα δεν θα παραμείνουν στην χώρα αυτή ούτε μια μέρα περισσότερο από όσο χρειάζεται.
13:34 Στην καθημερινή ενημέρωση από το συμμαχικό αρχηγείο στρατού στο Κατάρ γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη το βράδυ σημειώθηκε νέα επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αμερικανών στρατιωτών βόρεια της Βαγδάτης. Αυτοκίνητο ανατινάχτηκε κοντά σε σημείο ελέγχου , σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες, και οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.
15:00 Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Ντομινίκ Ντε Βιλπέν εκφράζει την επιθυμία της Γαλλίας για ενεργό ρόλο του ΟΗΕ στο Ιράκ μετά την άρνηση των ΗΠΑ να καθορίσουν την συμμετοχή του οργανισμού στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.
17:55 Ο Ιρακινός υπουργός πληροφοριών Μοχάμεντ Αλ Σαχάφ δήλωσε ότι τα συμμαχικά στρατεύματα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης είναι περικυκλωμένα και αποδεκατισμένα. Επίσης ανακοίνωσε ότι ο ιρακινός στρατός προετοιμάζει μη συμβατικές επιθέσεις για το βράδυ και ότι δεν πρόκειται το Ιράκ να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα.
18:40 Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τον ιρακινό λαό σε επίθεση εναντίον των εισβολέων.
20:30 Η εφημερίδα «Ουάσινγκτον Πόστ» ανακοίνωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου της, Μίτσελ Κέλι, καθώς ταξίδευε με τα συμμαχικά στρατεύματα στο Ιράκ. Ο Κέλι είναι ο πρώτος δημοσιογράφος ,από τους εκατοντάδες που συνοδεύουν τα συμμαχικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις τους ,που σκοτώνεται σε αυτόν τον πόλεμο και ο θάνατός του οφείλεται σε δυστύχημα.
20:45 Η ιρακινή τηλεόραση ανέφερε ότι δύο γυναίκες ήταν υπεύθυνες για την επίθεση αυτοκτονίας την Παρασκευή το βράδυ εναντίον του αμερικανικού σταθμού ελέγχου.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ