Κυριακή 6 Απριλίου 2003

0


Κυριακή 6 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
02:07 Το αραβικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι μονάδες της προεδρικής φρουράς κάνουν περιπολίες στους δρόμους της Βαγδάτης.


 
 
03:44 Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο οποίος είχε στείλει στο Ιράκ 2000 στρατιώτες, εικάζει ότι ο πόλεμος θα είναι μεγάλης διάρκειας.
07:14 Ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με θέμα τον πόλεμο στο Ιράκ.
08:30 Η ιρακινή τηλεόραση ανακοινώνει την απόφαση των Αρχών να απαγορευθεί η κυκλοφορία των κατοίκων στους δρόμους της Βαγδάτης από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί.
08:55 Πληροφορίες ότι 2000 αμερικανικά τανκς και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς τη Βαγδάτης για να ενισχύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.
10:30 Αμερικανικό αεροσκάφος βομβαρδίζει φάλαγγα Κούρδων μαχητών και Αμερικανών πεζοναυτών, σκοτώνοντας 4 Αμερικανούς, 18 Κούρδους και τραυματίζοντας 44 Κουρδους.


Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο αδελφός του αρχηγού του Δημοκρατικου Κόμματος του Κουρδιστάν, που συνεργάζεται με τους Αμερικανούς.
10:40 Εισβολή βρετανικών αρμάτων μάχης στην Βασόρα.
10:50 Ο Αμερικανικός στρατός ανακοινώνει ότι 2000 με 3000 ιρακινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες που διεξάγονται στα προάστια της Βαγδάτης.
12:11 Η Ρώσικη διπλωματική αποστολή, κατά τη προσπάθεια της να εγκαταλείψει την Βαγδάτη δέχεται επίθεση από Αμερικανούς . Τραυματίζονται αρκετά άτομα.
12:45 Ο Ιρακινός υπουργός πληροφοριών αναφέρει ότι οι Ιρακινοί έχουν σκοτώσει πενήντα αμερικανούς στρατιώτες και έχουν καταστρέψει τουλάχιστον έξι άρματα μάχης στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης το προηγούμενο βράδυ. Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο ιρακινός στρατός διατηρεί τον έλεγχο του αεροδρομίου.
13:20 Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι έχει αιχμαλωτίσει ή σκοτώσει μεγάλο αριθμό ξένων μαχητών που πολεμούν στο πλευρό των Ιρακινών. Προσθέτει ότι κατέστρεψε και ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιούσε το ιρακινό καθεστώς για να εκπαιδεύει τους ξένους εθελοντές σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.
15:10 Το αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στο Κατάρ , υποστηρίζει ότι δεν ευθύνονται τα συμμαχικά στρατεύματα για την επίθεση που δέχτηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες στην προσπάθεια τους να εγκαταλείψουν την Βαγδάτη.
15:50 Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες από την στιγμή που θα τελειώσει ο πόλεμος για να σχηματιστεί ιρακινή κυβέρνηση.
19:15 Το πρώτο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα C -130, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
20:26 Οι αμερικανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν και την πόλη της Καρμπάλα μετά από δύο μέρες σκληρών μαχών.
21:55 Ο Βρετανός υπουργός άμυνας ανακοίνωσε τον θάνατο τριών βρετανών στρατιωτών κατά την διάρκεια μάχης στην Βασόρα.
23:30 Έξι ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν τα νότια περίχωρα της Βαγδάτης.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ