Σάββατο 12 Απριλίου 2003

0


Σάββατο 12 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
04:22 Ο ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Μοχάμεντ Αλ Ντούρι εγκαταλείπει την έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να επιστρέψει στην πατρίδα του.


 
 
06:52 Οι Κούρδοι μαχητές φεύγουν από το Κιρκούκ.
08:40 Ολονύκτιοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Τικρίτ, πόλη που θεωρείται το τελευταίο οχυρό των οπαδών του Σαντάμ Χουσεΐν.
09:49 Βρετανός αξιωματικός αναφέρει ότι σύντομα θα αρχίσουν κοινές περιπολίες Βρετανών στρατιωτών και Ιρακινών αστυνομικών στην Βασόρα ώστε να αποκατασταθεί η τάξη.
10:07 Συγκρούσεις μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών στη Βαγδάτη.
12:05 Μονάδες από την 4η μεραρχία πεζικού μεταφέρθηκαν στο Ιράκ από το Κουβέιτ.
12:46 Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να σταλούν τουρκικά στρατεύματα στο Ιράκ, αν και οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής .
12:52 Εκατοντάδες Ιρακινοί διαδηλώνουν στη Βαγδάτη απαιτώντας δραστικά μέτρα για τη καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πόλη
13:40 Οι Αμερικανοί υπόσχονται σημαντική αμοιβή σε όποιον Ιρακινό δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αξιωματούχων του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.
15:44 Η γερμανική τηλεόραση μετέδωσε ότι παραδώθηκε ο ιρακινός στρατηγός Αμίρ Αλ Σαάντι, σύμβουλος του Σαντάμ, ο οποίος εκπροσωπούσε το ιρακινό καθεστώς στις διαπραγματεύσεις με τους επιθεωρητές όπλων του ΟΗΕ.
16:26 Σύμφωνα με τον αρχηγό των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στον Κόλπο, αντιναύαρχο Τίμοθι Κίτινγκ, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό των αεροπλανοφόρων τους στον Περσικό μέσα στις επόμενες μέρες.
17:00 Ακούγονται πυροβολισμοί κοντά στο ξενοδοχείο «Παλαιστίνη».
17:05 Περίπου 200 αμερικανοί στρατιώτες αναγκάζονται να υποχωρήσουν στο πολιτικό αεροδρόμιο της Μοσούλης, μετά από επίθεση από ένοπλους Ιρακινούς.
17:10 Αμερικανοί πεζοναύτες κατέλαβαν την πόλη του Κούτ στο ανατολικό Ιράκ, δημιουργώντας άλλη μια δίοδο για μεταφορά στρατιωτικών ενισχύσεων στη Βαγδάτη.
17:50 Χιλιάδες ειρηνιστές διαδηλώνουν στην Ρώμη, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στο Παρίσι καθώς και σε πόλεις της Ασίας όπως στο Ντακάρ, στην Καλκούτα, στην Τεχεράνη και στη Σεούλ.
17:53 Δημοσιογράφοι μεταδίδουν από την Μοσούλη ότι σκληρές οδομαχίες έχουν ξεσπάσει μεταξύ Κούρδων και Αράβων.
18:12 Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Βαγδάτη, επέτρεψαν την κυκλοφορία πολιτών σε δύο στρατηγικής σημασίας γέφυρες στην πόλη, με συνέπεια, ομάδες ληστών να μετακινηθούν σε σημεία της πόλης όπου δεν είχαν προσεγγίσει προηγουμένως και να συνεχίσουν τις λεηλασίες.
18:17 Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Αμερικανούς και Ιρακινούς οπλοφόρους στη δυτική όχθη του Τίγρη. Ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή


κοντά στο ξενοδοχείο «Παλαιστίνη».
18:29 Πληροφορίες από την Μοσούλη αναφέρουν ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και Αράβων.
18:43 Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε οικονομικό πακέτο 79 δις δολαρίων για την χρηματοδότηση του πολέμου στο Ιράκ.
18:45 Λεηλατείται ψυχιατρείο στη βόρει Βαγδάτη. Δυο τρόφιμοι βρήκαν τραγικό θάνατο και τέσσερις γυναίκες ασθενείς βιάσθηκαν, όπως δήλωσε το ιατρικό προσωπικό σε δημοσιογράφους.
19:34 Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου στο Ιράκ, αν τα συμμαχικά στρατεύματα αποτύχουν να επιβάλουν το νόμο και την τάξη στην χώρα.
19:58 Ο Σύρος υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι είναι αβάσιμες οι αμερικανικές κατηγορίες προς την Δαμασκό, για παροχή βοήθειας σε υποστηρικτές του Σαντάμ Χουσέιν.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ