Τρίτη 15 Απριλίου 2003

0


Τρίτη 15 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
05:00 Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδα 12 ειδικών στο Ιράκ, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αναζήτηση όπλων μαζικής καταστροφής.


 
 
06:39 Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ , Αριέλ Σαρόν, καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν ισχυρές πιέσεις στην Συρία, ώστε να σταματήσει να υποστηρίζει παλαιστινιακές οργανώσεις και τους αντάρτες της Χεσμπολάχ στο νότιο Λίβανο.
08:40 Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Τζακ Στρο, από το Κατάρ, κάλεσε την Συρία να συνεργαστεί με τα συμμαχικά κράτη.
11:35 Αμερικανοί στρατιώτες στην Βαγδάτη μοιράζουν φυλλάδια στους κατοίκους της πόλης, καλώντας τους να επανέλθουν στους ρυθμούς της καθημερινότητας, όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό.
13:00 Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, δήλωσε ότι η Συρία είναι φιλικό κράτος και δεν θα αποτελέσει στόχο οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας.
16:30 Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και ηγετών της ιρακινής αντιπολίτευσης στην Νασιρίγια καταλήγει σε


κείμενο συμφωνίας 13 σημείων για το νέο πολιτικό χάρτη του Ιράκ. Απουσίαζε όμως η μεγαλύτερη οργάνωση των Σιιτών, που κατήγγειλε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.
18:25 Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζόρτζ Μπους, δηλώνει ότι η νίκη στο Ιράκ είναι εξασφαλισμένη αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.
19:50 Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, δηλώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να αναλάβουν έναν καταλυτικής σημασίας ρόλο στην πολιτική και οικονομική ανοικοδόμηση του Ιράκ.
20:45 Ο Ντόναλντ Ράμσφελτ, αναφερόμενος στις δραστηριότητες των συμμαχικών στρατευμάτων ανακοίνωσε ότι έχουν μπλοκάρει έναν αγωγό πετρελαίου, που τροφοδοτούσε την Συρία.
23:38 Ο Παλαιστίνιος, Αμπου Αμπάς, καταζητούμενος για την πειρατία στο κρουαζιερόπλοιο Ακίλε Λάουρο το 1985, συνελήφθη από αμερικανούς στρατιώτες στη Βαγδάτη.

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ