Δευτέρα 14 Απριλίου 2003

0


Δευτέρα 14 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
01:30 Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζόν Χάουαρντ, υπερασπίστηκε τον πόλεμο στο Ιράκ ως τον μόνο τρόπο απομάκρυνσης του Σαντάμ Χουσείν από την εξουσία.


 
 
02:15 Νέες αεροπορικές επιδρομές πλήττουν το Τικρίτ, καθώς συνεχίζεται η μάχη μεταξύ Αμερικανών και Ιρακινών για τον έλεγχο της περιοχής.
05:06 Αμερικανικά άρματα μάχης καταλαμβάνουν θέσεις στην κεντρική πλατεία του Τικρίτ.
06:00 Αμερικανός αξιωματικός δήλωσε ότι η πτώση του Τικρίτ δεν υποδηλώνει το τέλος του πολέμου, καθώς υπάρχουν ακόμα μικρότερες πόλεις και χωριά που εξακολουθούν να αντιστέκονται.
07:19 Στρατηγός της προεδρικής φρουράς στην Μοσούλη υποστηρίζει ότι ανώτατοι αξιωματούχοι του ιρακινού καθεστώτος έχουν διαφύγει στην Συρία.
09:00 Η ομάδα ενόπλων που είχε περικυκλώσει την οικία του Αγιατολάχ Μίρζα Αλί Σιστάνι, αρχηγού των Σιιτών, στην Νατζάφ, διαλύθηκε λίγες ώρες πριν από τη λήξη του τελεσιγράφου που τού δώθηκε να εγκαταλείψει την χώρα.
10:30 Ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών, Τζακ Στρο, υποστήριξε ότι η Συρία δεν αποτελεί τον επόμενο στόχο, αλλά πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της κατοχής όπλων μαζικής καταστροφής και την παροχή ασύλου σε Ιρακινούς καταζητούμενους.
11:10 Δημοσιογραφικές πηγές από το Τικρίτ αναφέρουν ότι στην πόλη επικρατεί ησυχία. Οι Αμερικανοί ελέγχουν την πόλη χωρίς να συναντούν αντίσταση από την πλευρά των Ιρακινών.
13:30 Η επιχείρηση στο Τικρίτ ήταν η μόνη αξιόλογη στρατιωτική δράση τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο στρατηγός Μπρούκς.
14:00 Αρχισαν οι πρώτες περιπολίες ιρακινών αστυνομικών στην Βαγδάτη, σε συνεργασία με Αμερικανούς πεζοναύτες.
16:00 Ο Αρι Φλέισερ από τον Λευκό Οίκο προειδοποίησε την Συρία να μην δώσει καταφύγειο σε στελέχη της κυβέρνησης του Σαντάμ Χουσέιν και πρόσθεσε ότι η Συρία ανήκει στον άξονα της τρομοκρατίας.
16:30 Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε ότι η Αμερική ενδέχεται να επιβάλει οικονομικούς και διπλωματικούς περιορισμούς κατά της Συρίας, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι βοήθησε το ιρακινό καθεστώς.
16:40 Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο ιρακινός στρατός έχει παραδοθεί στα συμμαχικά στρατεύματα και ότι η οποιαδήποτε αντίσταση οφείλεται σε ΄΄μη Ιρακινούς τρομοκράτες΄΄.
17:45 Δύο από τα πέντε αμερικανικά αεροπλανοφόρα που πλέουν στον Κόλπο έλαβαν εντολές να αποπλεύσουν από την περιοχή.
18:45 Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελτ, κατηγόρησε την Συρία ότι προέβη σε πειράματα με χημικά όπλα τον προηγούμενο χρόνο.
20:00 Η εθνική βιβλιοθήκη του Ιράκ καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, με συνέπεια να χαθούν ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ