Τρίτη 1 Απριλίου 2003

0


Τρίτη 1 Απριλίου 2003Home

Φάκελος Ιράκ: To_xρονικό
02:10 Η Βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μίρορ, που αντιτίθεται στον πόλεμο, προσέλαβε τον βετεράνο δημοσιογράφο Πίτερ Αρνέτ, λίγη ώρα μετά την απόλυσή του από το NBC, λόγω δηλώσεων του για αποτυχία των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.


 
 
05:45 Ο Σαουδάραβας υπουργός εξωτερικών, πρίγκιπας Σαούντ Αλ-Φαϊσάλ, προτείνει στον Σαντάμ Χουσεΐν να παραιτηθεί για το καλό της χώρας του.
07:20 Ο Βρετανός υπουργός ¶μυνας ανακοίνωσε τον θάνατο ακόμα ενός βρετανού στρατιώτη την Δευτέρα στο Ιράκ. Είναι ο 26ος Βρετανός που σκοτώνεται κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.
08:05 Ιρακινός άμαχος δολοφονείται από αμερικανούς στρατιώτες, επειδή το όχημα που οδηγούσε κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς σημείο ελέγχου.
08:10 Ιρακινός πύραυλος καταρρίπτεται από Κουβεΐτιανό πάτριοτ στο νότιο Ιράκ.
08:30 Ο Σαντάμ Χουσεΐν διαψεύδει φήμες ότι μέλη της οικογένειάς του έχουν καταφύγει στο εξωτερικό. Σε διάγγελμά του στην Ιρακινή τηλεόραση τονίζει ότι η μοίρα του ίδιου και της οικογενείας του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μοίρα του ιρακινού λαού.
10:15 Δημοσιογράφοι στη Νασιρίγια αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης σχηματίζουν ουρές για να προμηθευτούν νερό, τρόφιμα και φάρμακα από αμερικανούς στρατιώτες που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.
11:00 Νέοι βομβαρδισμοί πλήττουν προάστια της Βαγδάτης.
11:30 Χιλιάδες Αιγύπτιοι συμμετέχουν σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια.
14:09 Σύμφωνα με το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κατάρ, συνελήφθη Ιρακινός στρατηγός από μέλη των ειδικών δυνάμεων.
15:45 Είναι πολύ πιθανό, οι βομβαρδισμοί στην κεντρική αγορά της Βαγδάτης που στοίχισαν την ζωή σε πολλούς άμαχους στρατιώτες, να οφείλονται στους Ιρακινούς , ισχυρίσθηκε ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρό.
15:47 Βομβαρδίζονται τα νότια περίχωρα της Βαγδάτης.
17:15 Σε 6000 υπολογίζει τους άραβες εθελοντές που βρίσκονται στο Ιράκ ο ιρακινός αντιπρόεδρος Ταχά Γιασίν Ραμαντάν.
19:05 Ο Σαντάμ Χουσεΐν καλεί τους Ιρακινούς σε τζιχάντ – ιερό πόλεμο – εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε όλο τον κόσμο.
21:12 Ο Υπουργός ¶μυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με κανένα μέλος της Ιρακινής κυβέρνησης.
21:25 Ο Συμμαχικός στρατός μέσω του στρατηγού Ρίτσαρντ Μάγιερς εξέφρασε την συγνώμη του στους συγγενείς των αμάχων Ιρακινών που σκοτώθηκαν την Δευτέρα σε σημείο ελέγχου από αμερικανούς στρατιώτες.
22:30 Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, καταφθάνει στην Τουρκία για συνομιλίες με την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αναφορικά με το βόρειο μέτωπο στο Ιράκ και την παροχή επιμελητειακής υποστήριξης στις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ