Μίκι Μάους ετών 75

0


Μίκι Μάους ετών 75Home

Σινεμά
Το 75ο έτος της ηλικίας του έκλεισε ο διασημότερος ποντικός του κινηματογράφου, ο Μίκι Μάους. Με αφορμή την επέτειο των ¨γενεθλίων¨ του οι πιο αγαπημένες ταινίες με τον αγαπημένο λιλιπούτειο πρωταγωνιστή βγαίνουν πάλι στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα κυκλοφορήσει ειδική αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με την πασίγνωστη μορφή του.


 
 
 
Στις 18 Νοεμβρίου 1928 ο Μίκι Μάους έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και έκλεψε καρδιές μικρών και μεγάλων παιδιών. Η ταινία ¨Steamboat Willie¨ ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο που δημιούργησε ο νεαρός τότε Γουόλτ Ντίσνεϊ και σημείωσε αμέσως τεράστια επιτυχία.
Μέσα σε 10 χρόνια, ο Μίκι Μάους πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100 ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ο χαρακτήρας του μετεξελίχθηκε στον κεντρικό χαρακτήρα-σύμβολο μιας βιομηχανίας θεάματος που απέφερε δισεκατομμύρια δολάρια στον δημιουργό της. Η εταιρεία που δημιούργησε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και που φέρει το όνομά του, συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυεθνικών κολοσσών. Μόνο από τα προϊόντα του Μίκι Μάους, η ¨Ντίσνεϊ¨ κερδίζει κάθε χρόνο πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια!
Η ¨Ντίσνεϊ¨ θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια 75 αγαλμάτων του Μίκι Μάους με ανθρώπινες διαστάσεις, τα οποία αργότερα θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ντίσνεϊ, Μάικλ Aισνερ, ¨κανένας χαρακτήρας δεν έχει μείνει στο προσκήνιο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως ο Μίκι Μάους¨.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ