Απασχολεί τους Υπ. Γεωργίας η γρίπη

0


Απασχολεί τους Υπ. Γεωργίας η γρίπηHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Η γρίπη των πτηνών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Συμβουλίου Yπουργών Γεωργίας της ΕΕ που συνήλθε στη βελγική πρωτεύουσα, στο οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας ο Ευάγγελος Μπασιάκος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Χρήστο Αυγουλά.


 
Ο υπουργός ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών και επισήμανε «τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και εγρήγορσης των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας» καθώς και «τους εξονυχιστικούς ελέγχους που γίνονται στις πύλες εισόδου».


Ο κ. Ευάγγελος Μπασιάκος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη πρόσληψη επαρκούς κτηνιατρικού και άλλου προσωπικού και τη διάθεση επαρκών πόρων για την στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή των αρμοδίων υπηρεσιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, των κτηνιατρικών εργαστηρίων και των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου. Και επανέλαβε μαζί με τον Ιταλό υπουργό G. Alemano το αίτημα για άμεση στήριξη με κοινοτικούς πόρους του πτηνοτροφικού τομέα στο σύνολό του, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις όσον αφορά τη γρίπη των πτηνών.


Στο περιθώριο του Συμβουλίου ο υπουργός συναντήθηκε με την αρμόδια επίτροπο Fischer Boel και με το Γερμανό ομόλογό του, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την άρση των εμποδίων που κατά καιρούς τίθενται και τη διευκόλυνση των ελληνικών εξαγωγών φρούτων και λαχανικών στη Γερμανία
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ