Αρνούνται τα μεταλλαγμένα οι Έλληνες

0


Αρνούνται τα μεταλλαγμένα οι ΈλληνεςHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Mια μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Eνωσης με επικεφαλής τους Eλληνες δηλώνουν ανήσυχοι για την παρουσία μεταλλαγμένων προϊόντων στα τρόφιμα ή ποτά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε τον περασμένο Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) στα κράτη μέλη της Ε.Ε.


 
Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά μεταξύ Bορρά και Nότου στην Ε.Ε. ως προς την αντιμετώπιση των γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών, που παρασκευάζονται από πολυεθνικές εταιρίες και εγκρίνονται το ένα μετά το άλλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την πίεση κυρίως των ΗΠΑ και του Καναδά.


Eτσι, το 81 % (υψηλότερο ποσοστό) των Ελλήνων εκφράζουν την ανησυχία τους για την ύπαρξη μεταλλαγμένων προϊόντων στα τρόφιμα και ποτά. Ακολουθούν οι Ιταλοί (77%) και οι Κύπριοι (76%).


Τα χαμηλότερα ποσοστά βρίσκονται στις χώρες του Βορρά και μάλιστα σε αυτές που δεν φημίζονται για την κουζίνα τους. Μόνο το 46% των Σουηδών και των Φιλανδών ανησυχούν για την παρουσία μεταλλαγμένων στα τρόφιμα ή ποτά που αγοράζουν. Οι πιο αδιάφοροι, όμως, είναι οι Ολλανδοί. Στη χώρα της τουλίπας το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν την ανησυχία τους για τα μεταλλαγμένα δεν υπερβαίνει το 42%…


Στα περισσότερα άλλα κράτη μέλη τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν ανήσυχοι κυμαίνονται μεταξύ 50%-60% (Βέλγιο π.χ. 53%). Γενικά στην Ε.Ε. τα μεταλλαγμένα στα τρόφιμα και ποτά προκαλούν ανησυχία στο 62% των Ευρωπαίων. Το 25% δηλώνουν «πολύ ανήσυχοι» και το 37% «αρκετά ανήσυχοι».
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ