Προειδοποίηση Κομισιόν για όρια συνταξιοδότησης

0


Προειδοποίηση Κομισιόν για όρια συνταξιοδότησηςHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να αποστείλει εντός των επόμενων ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει και στο παρελθόν η ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντάς της πως οι ισχύουσες διατάξεις αντιβαίνουν στο κοινοτικό Δίκαιο.


 
 
Στην πρώτη προειδοποιητική επιστολή που απέστειλαν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα, έλαβαν απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομίας και Απασχόλησης, ωστόσο φαίνεται πως η Κομισιόν δεν ικανοποιείται από την απάντηση και σκοπεύει να διαβιβάσει αιτιολογημένη γνώμη για το θέμα.


H Κομισιόν, καλεί την κυβέρνηση είτε να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε να μειώσει τα όρια αυτά και για τους άνδρες.


Ας σημειωθεί πως το υπ.Οικονομίας στην απαντητική επιστολή του στην πρώτη προειδοποίηση της Κομισιόν, ανέφερε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό προς διευθέτηση, τονίζοντας τον «εξόχως πολιτικό χαρακτήρα και τις κεφαλαιώδεις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας η έκβαση της προκειμένης υπόθεσης, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν στον επίμαχο χώρο των κοινωνικών ασφαλίσεων».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ