Πρόστιμο μαμούθ στη Microsoft

0


Πρόστιμο μαμούθ στη MicrosoftHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρόστιμο ύψους 280,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Microsoft λόγω του ότι δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση ορόσημο του 2004 για παράβαση αντιμονοπωλιακών κανονισμών από τον αμερικανικό κολοσσό λογισμικού.


 
Το αυστηρό νέο πρόστιμο επιβάλλεται για πρώτη φορά και έρχεται επιπλέον του προστίμου-ρεκόρ των 497 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Επιτροπή στη Microsoft το Μάρτιο του 2004.


Το πρόστιμο αφορά την περίοδο από την 16η Δεκεμβρίου του 2005 -το χρονικό όριο που έθεσε η Επιτροπή στην αμερικανική εταιρία για να διαθέσει στους ανταγωνιστές της πληροφορίες κλειδιά για τα προϊόντα της- μέχρι την 20η Ιουνίου του 2006. Πρόκειται για 187 ημέρες παραβάσεων, με ημερήσιο πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.


Η Microsoft δεν έχει, ακόμη, βάλει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της. Δεν είχα άλλη επιλογή από την επιβολή προστίμου για αυτή τη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Νέλι Κρους.


Το ύψους του προστίμου ήταν, ωστόσο, μικρότερο από το πιθανό ύψος των 2 εκατ. ευρώ ημερησίως. Εάν μέχρι της 30 Ιουλίου η Microsoft δεν συμμορφωθεί, θα της επιβληθεί ενδεχομένως πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ ημερησίως το ανώτερο.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ