Βοήθεια στην Κύπρο για τη διαχείριση των προσφύγων

0


Βοήθεια στην Κύπρο για τη διαχείριση των προσφύγωνHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Συνεχίζεται η προσέλευση προσφύγων από το Λίβανο στην Κύπρο, η οποία ζητεί την συνδρομή της ΕΕ προκειμένου να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό ανθρώπων που καλείται να διαχειριστεί. Ας σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες το αεροδρόμιο Λάρνακας δέχεται τουλάχιστον 30 αεροσκάφη, ενώ υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να δεχθεί τα μισά.


 
H EE φέρεται έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μαζικής προσέλευσης προσφύγων, αρκετοί από τους οποίους δεν έχουν εκφράσει επιθυμία να προωθηθούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το θέμα της βοήθειας προς την Κύπρο θα συζητηθεί, εντός της ημέρας, σε ειδική συνεδρία της διεύθυνσης της ΕΕ αρμόδιας για θέματα προσφύγων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Το πρωί της Δευτέρας πάνω από 5.500 ξένοι υπήκοοι έφτασαν στο λιμάνι της Λάρνακας από το Λίβανο. Συγκεκριμένα, κατέπλευσαν το γαλλικό αρματαγωγό του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Sirocco, μεταφέροντας 1000 Γάλλους υπηκόους, το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Ιεράπετρα, μεταφέροντας 1200 Γάλλους και Βρετανούς υπηκόους και τρία ινδικά πλοία με 300 Ινδούς υπηκόους το καθένα. Το αμερικανικό πολεμικό USS Nashville κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού, μεταφέροντας περίπου 1100 ξένους υπηκόους από το Λίβανο.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ