Επιστολή Καραμανλή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομους μετανάστες

0


Επιστολή Καραμανλή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομους μετανάστεςHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Κοινή επιστολή για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με τους προέδρους της Γαλλίας, της Κύπρου και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας, έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προς τον προεδρεύοντα της ΕΕ Φιλανδό πρωθυπουργό Μ. Βανχάνεν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ. Μπαρόζο.


 
Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη από κοινού αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο και τη Ν. Ευρώπη το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού το θέμα αυτό θα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς κοινοτικών συναντήσεων στο προσεχές διάστημα, κυρίως ενόψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λάχτι της Φιλανδίας, στις 20 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει σταθερά και σε όλα τα επίπεδα στο πλαίσιο της ΕΕ την ανάγκη για συνεργασία των κρατών-μελών ως προς τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Η πρωτοβουλία αυτή, λαμβάνει τώρα νέα δυναμική ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, που είχε αναλάβει να προωθήσει την ιδέα για τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα και στους ομολόγους του της ΕΕ και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ