Πίεση στην Τουρκία για τήρηση των υποχρεώσεων

0


Πίεση στην Τουρκία για τήρηση των υποχρεώσεωνHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Διατηρεί την σκληρή στάση της απέναντι στην Τουρκία η ΕΕ, με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα διεύρυνσης, Όλι Ρεν να δηλώνει πως η Ένωση περιμένει από την Τουρκία να τηρήσει εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Πρόσθετο πρωτόκολλο.


 
Ο Όλι Ρεν, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, υπογράμμισε ότι παρατηρείται καθυστέρηση στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας και σημείωσε: «Η Τουρκία είναι σημαντική χώρα για τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Η στρατηγική σημασία της Τουρκίας αποδείχθηκε και με την απόφασή της να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο. Ωστόσο περιμένουμε συγκεκριμένη πρόοδο στην Τουρκία με σκοπό να στεφθεί με επιτυχία η διαδικασία προσχώρησης».


Ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει πια ο τουρκικός ποινικός κώδικας να εναρμονιστεί με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ» και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 301 του κώδικα που αναφέρεται στην προσβολή του τουρκισμού. Ο επίτροπος τόνισε επίσης ότι «απαιτούνται άμεσες αλλαγές σε θέματα όπως τα γυναικεία δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες».


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ