Ερντογάν: Ωφέλιμος ο ρόλος της Τουρκίας στην ΕΕ

0


Ερντογάν: Ωφέλιμος ο ρόλος της Τουρκίας στην ΕΕHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα φέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στην Eνωση χάρη στη δυναμική τουρκική οικονομία. Μιλώντας κατά την εναρκτήρια σύνοδο της διήμερης διάσκεψης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ευρώπη θα κερδίσει από τον νεαρό πληθυσμό της Τουρκίας, την αναπτυσσόμενη οικονομία της και την ευρεία οικονομική κοινότητά της.


 
Το πραγματικό νόημα της τουρκικής συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Eνωση είναι ότι θα γίνει μια παγκόσμια δύναμη, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του πέτυχε να φέρει πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι τώρα μια ελκυστική χώρα για ξένες επενδύσεις. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως στα τέσσερα τελευταία χρόνια η κυβέρνησή του είχε οικονομικά επιτεύγματα, όπως για παράδειγμα το ότι μείωσε τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο ποσοστό και υπερδιπλασίασε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το οικονομικό πρόγραμμά της που δίνει έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία.


Στη διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Τουρκία συμμετέχουν πολιτικοί και οικονομικοί ηγέτες απ\\\’ όλη την περιοχή για να συζητήσουν το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Τουρκίας, τις προοπτικές της να ενταχθεί στην Ε.Ε. και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ