Έναρξη Γερμανικής Προεδρίας στην ΕΕ

0


Έναρξη Γερμανικής Προεδρίας στην ΕΕHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Το «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήρε από την 1η Ιανουαρίου η Γερμανία, αναλαμβάνοντας την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Κύριος στόχος της γερμανικής προεδρίας για το εσωτερικό της ΕΕ η «αναθέρμανση» του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, ενώ όσον αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με τον κόσμο, στόχος είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.


 
Επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Handelsblatt, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Γερμανία θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αυστριακή προεδρία της ΕΕ για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης. «Περισσότερη αρμονία είναι ο βασικός στόχος της νέας διατλαντικής συνεργασίας», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι οι διαφορετικοί κανόνες που υπάρχουν σε βασικούς τομείς προκαλούν αύξηση του κόστους και στις δύο πλευρές και μειώνουν τις ευκαιρίες για οικονομική συνεργασία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Handlesblatt, η Γερμανία ελπίζει πως θα καταφέρει μεγαλύτερη εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου, σε θέματα που αφορούν στις προδιαγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών, σε θέματα ευρεσιτεχνίας και στην κρατική υποστήριξη του τομέα της έρευνας.


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, το πρωθυπουργικό γραφείο μαζί με τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εξωτερικών επεξεργάζονται σειρά πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν στη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας σε τομείς όπως η ενέργεια, τα πνευματικά δικαιώματα, οι προδιαγραφές των προϊόντων και οι χρηματαγορές.


Άλλωστε, οι προσπάθειες για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσει η Άγκελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον, όπου μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους στις 4 Ιανουαρίου.
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ