Ελλάδα χαμηλών επιδόσεων

0


Ελλάδα χαμηλών επιδόσεωνHome

Ευρωπαϊκή Ένωση
Στην προτελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα όσον αφορά στην ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών στο εθνικό δίκαιο.


 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, στις 11 Νοεμβρίου 2006, η Ελλάδα δεν είχε ενσωματώσει στην εθνική της νομοθεσία το 2,8% (από 3,8% το προηγούμενο εξάμηνο) των κοινοτικών οδηγιών (45 οδηγίες για την ακρίβεια σε σύνολο 1.634) που όφειλε να έχει μεταφέρει μέχρι αυτή την προθεσμία.


Με την επίδοση αυτή η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ με τελευταία την Πορτογαλία (3%).


Τις καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν η Δανία και η Λιθουανία με έλλειμμα ενσωμάτωσης των οδηγιών 0,3% (πέντε οδηγίες), η Λετονία με 0,5% (οκτώ οδηγίες) και η Σλοβακία με 0,6% (δέκα οδηγίες).


Την ίδια ημερομηνία, η Ελλάδα είχε 91 ανοιχτές περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων της εσωτερικής αγοράς, ενώ στο προηγούμενο εξάμηνο ήταν 98. Την πρώτη θέση κατέχει η Εσθονία με 11 ανοιχτές περιπτώσεις και τη χειρότερη η Ιταλία με 161 περιπτώσεις.


Οι επιδόσεις της πλειονότητας των κρατών μελών της ΕΕ βελτιώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2006.


Το έλλειμμα ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία των κρατών μελών εμφανίζει μείωση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο και έφτασε το 1,2% από 1,9% τον Ιούλιο.


Είναι η πρώτη φορά που ο κοινοτικός μέσος όρος έχει πετύχει το στόχο ενσωμάτωσης του 1,5% (πρόκειται για το ποσοστό των οδηγιών για την εσωτερική αγορά που δεν έχουν μεταφερθεί στην εθνική νομοθεσία), ο οποίος έχει τεθεί από διαδοχικά Ευρωπαϊκά Συμβούλια μετά το 2001.


Δεκαεννέα κράτη μέλη έχουν πετύχει το στόχο ενσωμάτωσης του 1,5%. Το προηγούμενο εξάμηνο 14 ήταν τα κράτη μέλη που είχαν εκπληρώσει το στόχο.


Πηγή: ΕΞΠΡΕΣHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Ρουκέτες, πλειστηριασμοί και αναρχία (Κ. Βέρρος)
( 25.01.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Κομματοκρατία αντί δημοκρατίας (Κ. Βέρρος)

Συνδικαλιστικός εκβιασμός (Κ. Βέρρος)

Περί Τσιτουρίδη και περί πολιτικής ευθύνης (Κ. Βέρρος)

Αγαπητοί κύριε Πολύδωρα και κύριε Δημοσχάκη. . . (Κ. Βέρρος)

Στρουθοκαμηλισμός και υποκρισία (Κ. Βέρρος)

Ελλάς, είσαι το κάτι άλλο! (Κ. Βέρρος)

Συζήτηση; Ποια συζήτηση;; (Κ. Βέρρος)

Θέατρο του παραλόγου (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ