Διεθνή

0


Διεθνή

( 09.08.2004 19:50 )
Τέσσερις ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην πλειοψηφία τους πλέκουν εγκώμια για την Ελλάδα, για τα έργα που έχουν γίνει και για την ετοιμότητα της χώρας μας να διοργανώσει άρτιους και ασφαλείς ολυμπιακούς Αγώνες.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 09.08.2004 11:11 )
Νέο μήνυμα από τον ριζοσπάστη Σιίτη κληρικό ΜΟκτάντα αλ Σάντρ
Ετοιμος να δώσει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του για να διώξει τους Αμερικανούς από τη Νάτζαφ δήλωσε ο Μοκτάντα αλ Σαντρ, την ώρα που μαίνονται για τέταρτη μέρα οι συγκρούσεις στην ιερή πόλη των σιιτών, μεταξύ των πολιτοφυλάκων του Σαντρ και Αμερικανών πεζοναυτών.


Ενταλμα σύλληψης πρώην συνεργάτη των ΗΠΑ
| Διεθνή( 09.08.2004 10:19 )
Η κατάσταση στο Ιράκ, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις Αμερικανών με πολιτοφύλακες του Μοκτάντα αλ Σαντρ, είναι το θέμα που κυριαρχεί στη διεθνή ειδησεογραφία.


Τί συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή( 08.08.2004 14:43 )
Την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας κλιμακώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόψει των προεδρικών του Νοεμβρίου, οι δύο υποψήφιοι, Μπους και Κέρι παρουσιάζουν τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν σε περίπτωση ανάληψης της προεδρίας. Σήμερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, μέσα σε έναν χρόνο.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 14:41 )
Οι Ιρακινοί αθλητές, που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αποχώρησαν από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης και βρίσκονται στον δρόμο προς την ελληνική πρωτεύουσα. Αυστραλιανά αεροσκάφη μετέφεραν τους αθλητές στην Ιορδανία και εντός της ημέρας θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 14:21 )
Δώρο για τον Λάντεν ο πόλεμος στο Ιράκ
΄΄Καταστροφή΄΄ χαρακτήρισε αξιωματούχος της CIA, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, τον πόλεμο στο Ιράκ, παραχωρώντας συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο ειδικός που προτίμησε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του είπε επίσης ότι ο πόλεμος αυτός αποτελεί ένα δώρο από την Αμερική προς τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 13:46 )
Η Αθήνα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γράφουν σχεδόν στο σύνολό τους οι μεγάλες ξένες εφημερίδες, αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα έδωσε απάντηση στους επικριτές της. Οι Ελληνες έχουν το καλύτερο μετρό στον κόσμο, σέβονται τα ολυμπικά μέτρα, αλλά έχουν τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο, λένε τα διεθνή έντυπα.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 13:43 )
Συχνό φαινόμενο οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν
Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ο διερμηνέας τους σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν, από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στην άκρη ενός δρόμου. Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των Αμερικανών ανέλαβε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 12:15 )
Ο ριζοσπάστης σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ Σάντρ
Οι άνδρες του Σάντρ συγκρούστηκαν με Αμερικανούς, Δανούς στρατιώτες και Ιρακινούς αστυνομικούς σε διάφορες πόλεις του Ιράκ. Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ έστειλε την πρώτη ομάδα αξιωματικών στο Ιράκ προκειμένου να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις, ενώ στις ΗΠΑ στρατιωτικό δικστήριο έδωσε νέα αναβολή στην δίκη της Λίντι Ινγλαντ, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο κακοποίησης Ιρακινών.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 08.08.2004 11:51 )
Οι συγκρούσεις Αμερικανών πεζονταυτών και οπαδών του Σαντρ στη Νάτζαφ, η αναβολή της δίκης της Λίντι Ιγκλαντ που κατηγορείται για κακοποίηση Ιρακινών κρατουμένων στη φυλακή Αμπου Γαρίμπ της Βαγδάτης και οι συλλήψεις που πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Οχθη είναι τα σημαντικότερα θέματα σήμερα.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή( 07.08.2004 14:55 )
Αντάρτες της οργάνωσης του Αμπου Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι αποκεφάλισαν έναν ακόμη Αμερικανό όμηρο στο Ιράκ. Οι εικόνες μεταδόθηκαν από αραβική ιστοσελίδα και κατόπιν απο το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. Μετά τη μετάδοση των εικόνων, η ιρακινή κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσει το αλ Τζαζίρα για έναν μήνα.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 07.08.2004 14:11 )
Θετικά σχόλια κάνουν στην πλειοψηφία τους τα ξένα ΜΜΕ για την ετοιμάτητα της Ελλάδας να πραγματοποιήσει άρτιους και ασφαλείς ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα ανέβασε ψηλά τον πήχη και απάντησε στους επικριτές της, γράφουν οι εφημερίδες Φαινάνσιαλ τάιμς και Ιντιπέντεντ. Το μόνο πρόβλημα είναι η πώληση των εισιτηρίων, για την βρετανική Γκάρντιαν, ενώ οι Τάιμς επισημαίνουν το πρόβλημα της μόλυνσης του περιββάλοντος που μπορεί να επηρεάσει τους αθλητές.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 07.08.2004 13:23 )
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβας στο κέντρο του Καράτσι. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί έξω από ένα κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και προσπαθεί να διαλευκάνει τα κίνητρα της επίθεσης.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 07.08.2004 11:27 )
Με μήνυμα μέσω του διαδικτύο, η οργάνωση του Αμπου Μπουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ηγετικού στελέχους της αλ Κάιντα στο Ιράκ, απειλεί τη ζωή του Ιρακινού πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι. Την ίδια ώρα, η οργάνωση του Αμπου Χάφς αλ Μάσρι, απειλεί με επιθέσεις την Ιταλία καθώς πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας που έχει δοθεί στη χώρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ιρακινά εδάφη.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 07.08.2004 11:23 )
Το εφιαλτικό σενάριο της αναζωπύρωσης της εξέγερσης των Σιιτών βλέπουν να γίνεται πραγματικότητα οι Αμερικανοί στο Ιράκ, καθώς για τρίτη μέρα πεζοναύτες συγκρούονται με πολιτοφύλακες του Μοκτάντα αλ Σαντρ στην πόλη Νάτζαφ.


Αποκεφαλίστηκε Αμερικανός όμηρος
| Διεθνή( 07.08.2004 11:14 )
Οι συγκρούσεις των Αμερικανών στρατιωτών με τους υποστηρικτές του ριζοσπάστη Σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σάντρ για τρίτη συνεχή ημέρα στη Νάτζαφ και η απειλές της οργάνωσης του Αμπου Χάφς αλ Μάσρι, μέσω του διαδικτύου εναντίον της Ιταλίας είναι τα σημαντικότερα θέματα στη σημερινή διεθνή ειδησεογραφία.


Τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο
| Διεθνή( 06.08.2004 20:47 )
Την ώρα που οι αυξάνονται οι προεκλογικοί τόνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπους έκανε άλλη μια γκάφα. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πεντάγωνο, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι όπως η αλ Κάιντα έτσι και η κυβέρνησή του μπορεί να βλάψει τον αμερικανικό λαό.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 06.08.2004 20:17 )
59 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που οι Αμερικανοί έριξαν την πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα. Περισσότεροι από 50.000 Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν στην Χιροσίμα, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον πυρηνικό όλεθρο.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 06.08.2004 19:48 )
Μετά από μαρτυρία ενός επιζόντα, εμπειρογνώμονες ανακάλυψαν έναν ακόμα ομαδικό τάφο στη Βοσνία. Πιστεύεται ότι εκεί είναι θαμμένοι περισσότεροι από 100 Μουσουλμάνοι, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τις σερβικές δυνάμεις το 1992.


Συνέχεια…
| Διεθνή( 06.08.2004 16:04 )
Σφοδρές συγκρούσεις διεξήχθησαν σε διάφορες ιρακινές πόλεις μεταξύ των κατοχικών δυνάμεων και των υποστηρικτών του Σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σάντρ. Οι αμερικανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι σκότωσαν 300 αντάρτες στη Νάτζαφ, τις τελευταίες 2 ημέρες. Εν τω μεταξύ, ομάδα ανταρτών απήγαγε 4 Λιβανέζους οδηγούς φορτηγών συνεχίζοντας το σίριαλ των απαγωγών στο Ιράκ.


Απήχθησαν 4 ακόμα Ιορδανοί
| Διεθνή
<< Previous  1-10  11  12  13  | < 14 >  15  16  17  18  19  20  21-30  31-40  41-50  Next >>
Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία

Ανάγκη απολογισμού και περισυλλογής
( 07.03.2005 )

Παλαιότερα άρθρα


Ασάφεια ως προς τη νέα αλλαγή (Κ. Βέρρος)

Από περιπέτεια σε περιπέτεια. . . (Κ. Βέρρος)

Το τσουνάμι της παγκοσμιοποίησης (Στέφανος Ληναίος )

Περιφρόνηση προς το θέατρο (Στέφανος Ληναίος)

Οι «Ευρωπαϊκές Πολιτείες της Αμερικής» (Στέφανος Ληναίος)

Συνέπεια εξαγγελιών και πολιτικής (Κ. Βέρρος)

Η μεγάλη ευκαιρία (Κ. Βέρρος)

Η «μαιμού», ο Σπύρος, οι υποκριτές και οι άλλοι. . . (Φώτης Καρύδας)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ