11 /9-Ο δρόμος των πετρελαίων /Εξαγωγές

0


11 /9-Ο δρόμος των πετρελαίων /ΕξαγωγέςHome

Φάκελος: 11η_Σεπτεμβρίου
Στα 700.000 βαρέλια ανήλθε η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ, κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Ομως τα προβλήματα ασφαλείας στο Ιράκ και οι ελλείψεις στις υποδομές εμποδίζουν την πλήρη επιστροφή της χώρας στην πετρελαϊκή αγορά, που θα επέτρεψε την αυτοχρηματοδότηση της ανασυγκρότησης.


 
 
 
 
Οι εξαγωγές ιρακινού πετρελαίου στη διάρκεια του Αυγούστου ήταν κατά μέσο όρο 700.000 βαρέλια ημερησίως, και κυμαίνονταν μεταξύ 250 χιλιάδων βαρελιών στις αρχές του μήνα και 900 χιλιάδων βαρελιών στο τέλος του Αυγούστου, όπως γράφει η Οικονομική Επιθεώρηση της Μέσης Ανατολής στο τελευταίο τεύχος της.
Η εβδομαδιαία Οικονομική Επιθεώρηση αναφέρει ότι η αστάθεια στον ρυθμό παραγωγής πετρελαίου οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς ηλεκτροδότησης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του νοτίου Ιράκ.
Επιπλέον, τον Αύγουστο δεν έγιναν εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Κιρκούκ, εξαιτίας των ενεργειών δολιοφθοράς στο σύστημα των πετρελαιαγωγών του βορείου Ιράκ.
Για τον Σεπτέμβριο, η συνολική δυνατότητα παραγωγής πετρελαίου στο Ιράκ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,95 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ποσότητα που υπερκαλύπτει τον στόχο που είχε θέσει τον Ιούλιο το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίων.
Πριν από την αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ, η παραγωγική δυνατότητα βρισκόταν στα 2,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, από τα οποία τα 2 εκατομμύρια προέρχονταν από τον νότο και τα 800.000 βαρέλια από τις πετρελαιοπηγές στον ιρακινό βορρά.
Το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίων εκτιμά ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί τον Απρίλιο του 2004.Home
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ