Η άλλη όψη του λόφου…

0


Η άλλη όψη του λόφου…Home

Λ.Κομίνης Επίκαιρα Κείμενα
Ο σεβασμός στο δραματικό θάνατο εκατοντάδων ή χιλιάδων θυμάτων της τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνεται ασπίδα απόκρυψης της αλήθειας. Η συγκίνηση οδηγεί σε λάθος επιλογές που βοηθάνε στην αναπαραγωγή του φαινομένου που ανακυκλώνεται. Βία-τρομοκρατία-βία…

Όσο κι αν ο φόβος μήπως είμαστε αύριο θύματα, μας οδηγεί ως πρόβατα στην πλευρά του πολέμαρχου, με την πάροδο του χρόνου γίνεται περισσότερο σαφές ότι η κήρυξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, με αυτόν τον τρόπο που επέλεξαν οι ΗΠΑ, είναι καταστροφικός για την ανθρωπότητα. Όχι μόνο για τη Δύση. Συρθήκαμε σε έναν παγκόσμιο παραλογισμό παραβλέποντας τα πραγματικά αίτια αυτής της σύγκρουσης. Παρασυρθήκαμε στη δίνη ενός κυνηγητού μαγισσών, δολοφονώντας δικαίους και αδίκους, καταπιέζοντας κοινωνίες ενδεών για να εξοντώσουμε εκείνους που προϋπήρξαν συνεργάτες των σημερινών διωκτών τους. Μιλόσεβιτς, Χουσείν, Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν παιδιά της CIA που έπαιξαν το ρόλο τους και έπειτα απέκτησαν αυτονομία με τις γνώσεις, το χρήμα και τα όπλα που τους προμήθευσαν οι πρώην προστάτες τους.


Οι λαοί πλήρωσαν τα λάθη των «εκδικητών». Οι λαοί πληρώνουν και θα πληρώνουν τα εγκλήματα των πλουτοκρατών που δεν κινδυνεύουν άμεσα από την τρομοκρατία εφόσον αυτοπροστατεύονται με τα τείχη που κτίζουν με δικά μας έξοδα. Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, βιοπαλαιστές του συστήματος είναι τα θύματα. Και οι στρατηγοί της εκστρατείας από τη σιγουριά της πολεμίστρας τους τιμητές των ανίερων πράξεων των τρομοκρατών.


Η αλήθεια έχει διαφορετική όψη αν αποσιωπήσουμε τον πόνο που προκαλεί το άδικο αίμα. Οι τρομοκράτες εμφανίζονται εκδικητές. Για χάρη ποιου πολίτη που δικαιώνει τον αγώνα τους; Εκείνου που σούρνεται για ένα κομμάτι ψωμί στα πόδια των επικυρίαρχων της πατρίδας του, εκείνου που χάνει από τη μια στιγμή στην άλλη το συνάνθρωπό του, το παιδί του, τη γυναίκα του το αγαπημένο του πρόσωπο στο όνομα μια δίωξης κατακτητικής στην ουσία. Εκείνου που βλέπει να του αφαιρούν οι κατακτητές τον πλούτο της χώρας του επειδή είναι ισχυρότεροι.


Ποιος κατασκευάζει ισχυρή την τρομοκρατία και δεν την αποδυναμώνει προστατεύοντας τον άνθρωπο οποιασδήποτε κατηγορίας εθνικής, κοινωνικής, θρησκευτικής; Ο διώκτης της, χτυπώντας αθώους με τα πολεμικά μέσα που διαθέτει και είναι τα τελειότερα στον κόσμο. Αθώους χτυπάνε και οι αντίπαλοι του κατακτητή και διώκτη τους.


Ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας δεν έχει τέλος, ούτε νικητή όσο κι αν τα όπλα του ισχυρού είναι τέλεια και ακριβή. Όταν υπάρχουν αποφασισμένοι να πεθάνουν για να τιμωρήσουν εκείνους που θεωρούν δυνάστες τους, η «έξυπνη» βόμβα, το αόρατο αεροπλάνο, οι δορυφόροι και όλα εκείνα που χρησιμοποιεί η Δύση δήθεν εναντίον των τρομοκρατών σκοτώνοντας αθώους, είναι αναποτελεσματικά.


Υποκρίνονται οι ηγέτες της Δύσης όταν υποστηρίζουν ότι θα νικήσουν με αυτά τα μέσα τους τρομοκράτες όσο οι τρομοκράτες διαθέτουν την υποστήριξη των καταπιεζόμενων λαών. Υποκρίνονται οι ηγέτες της Δύσης όταν υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες είναι κοινοί εγκληματίες που κάνουν το θρησκευτικό κέφι τους ή εχθρεύονται τα πλούτη της Δύσης. Οι τρομοκράτες υπάρχουν, γιατί υπάρχουν θύματα και καταπιεσμένοι, ενδεείς και πληγωμένοι, αδικημένοι και ταλαιπωρημένοι από εκείνους που σήμερα πολεμούν αυτούς που χρησιμοποίησαν για τα συμφέροντά τους στο κοντινό παρελθόν.


Με όλο το σεβασμό στα χιλιάδες θύματα της τρομοκρατίας πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι «πολιτισμένοι» ηγέτες της Δύσης αναπαράγουν τη φρίκη. Αν ήταν ειλικρινείς με όλους μας και με τους εαυτούς τους θα άλλαζαν πολιτική απέναντι στους λαούς για να απογυμνώσουν την τρομοκρατία που θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Γιατί η βία και η τρομοκρατία είναι πολιτικά μεγέθη, που γνήσια μόνο με πολιτική αντιμετωπίζονται. Όχι με όπλα. Τα όπλα αναπαράγουν τη φρίκη. Καταστρέφουν, δεν οικοδομούν. Και πλουτίζουν τους κατασκευαστές τους εις βάρος των θυμάτων όλων των λαών.


lk1938de@otenet.grHome
/
Print
/
Site Map
/
Επικοινωνία
Εχουμε αυτό που είμαστε. . . (Κ. Βέρρος)
( 30.06.2007 )

Παλαιότερα άρθρα


Θύματα, ήρωες, ευσυνείδητοι και οι άλλοι (Κ. Βέρρος)

Εθνική τραγωδία και σκύλευση θυμάτων (Κ. Βέρρος)

Πολιτικές, προεκλογικές ¨ομορφιές¨ (Κ. Βέρρος)

Είναι και είμαστε αδιόρθωτοι. . . (Κ. Βέρρος)

Προεκλογικός λόγος και επιχειρήματα (Κ. Βέρρος)

Εκλογές για αυτοδύναμη κυβέρνηση (Κ. Βέρρος)

Ομηροι αγκυλώσεων και κρατισμού (Κ. Βέρρος)

Γιατί τώρα οι παροχές;; (Κ. Βέρρος)

Παλαιότερα άρθραΑποτελέσματα

ΔημοσκοπήσειςΕΓΓΡΑΦΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ